Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

I v Praze se připravují oslavy Světového dne hospiců

31. 8. 2007 - PRAHA [Econnect / Cesta domů]

Den pro hospice se letos slaví 6. října. Součástí oslav, které pořádá Hospicové občanské sdružení Cesta domů v Praze, je benefiční koncert cimbálové muziky Hradišťan, jízda historickou tramvají a Den otevřených dveří. Partnerství a záštitu nad oslavami převzal Magistrát hlavního města Prahy, oslavy podpoří také Městská knihovna v Praze.

V předvečer Dne hospiců mohou zájemci navštívit benefiční koncert cimbálové muziky Hradišťan, která zahraje 5. října od 19 hodin ve Velkém sále Městské knihovny v Praze. Výtěžek koncertu je součástí veřejné sbírky na provoz Domácího hospice Cesta domů.

Cesta domů (Bubenská 3, Praha 7) bude mít pro veřejnost otevřeno v sobotu 6.10. od 10 do 16 hodin. Návštěvníci mohou zavítat do knihovny, koupit dárky, prohlédnout si nejlepší obrázky ze soutěže Malujeme babičku a dědečka nebo si zahrát hry.

Především pro ty, kdo se chtějí ptát lékařů, sestřiček i dobrovolníků na vše kolem hospicové péče, je určena jízda historickou tramvají. Vyjíždí v 15 hodin z vozovny ve Střešovicích a okruhem Náměstí Republiky, Václavské náměstí, Národní divadlo, Újezd, Malostranské náměstí, Malostranská, Čechův most bude vozit návštěvníky až do 18 hodin.

Světový den hospiců se ve světě slaví od roku 2005 na stovkách míst. Jeho smyslem je přiblížení hospicových aktivit široké veřejnosti, seznámení s paliativní medicínou a léčbou bolesti a také snaha otevřeně hovořit o možnostech dobré péče o těžce nemocné.

Cesta domů je občanské sdružení, které usiluje o zásadní zlepšení péče o nevyléčitelně nemocné, umírající a jejich rodiny v České republice. "Navzdory pozitivním změnám, k nimž v posledním desetiletí na tomto poli došlo, se velké většině umírajících v naší zemi stále nedostává kvalitní péče. Závěr života mnohých z nás je tak zbytečně provázen bolestí, osamělostí, ztrátou důstojnosti a dalšími formami utrpení, jimž by bylo možné předejít," uvádí sdružení, které se snaží tuto situaci změnit.

Sdružení vzniklo v roce 2001, jeho členy jsou zdravotníci a reprezentanti dalších profesí, dobrovolníci a významné osoby veřejného života usilující o rozšíření moderní paliativní péče.



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz