Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Chraštické ekocentrum se představí na Podzimních trzích v Příbrami

31. 8. 2007 - CHRAŠTICE/PŘÍBRAM [Zelená pumpa / Econnect]

-Stánek Zelené pumpy na Ekofestivalu v Praze-
-Stánek Zelené pumpy na Ekofestivalu v Praze-
Zelená pumpa, regionální ekocentrum pro oblast Příbramska, osloví veřejnost na Podzimních trzích v Příbrami od pátku do soboty 31. srpna – 1. září 2007. U svého stánku nabídne nejen ekologicky šetrné produkty z konopí, ale také poradenství v oblasti udržitelného životního stylu. Příbramské trhy jsou novou tradicí, která nabídne kromě více než stovky prodejců také zajímavý kulturní program.

Zelená pumpa – Chraštické ekocentrum, které na Příbramsku funguje od 1. dubna 2007, již uspořádalo dvě akce pro veřejnost. Tentokrát však nebude zvát veřejnost do Chraštic, ale osloví ji na tradičních Podzimních trzích v Příbrami.

U stánku ekocentra si budou moci lidé nakoupit výrobky z konopí – potraviny, tašky, doplňky, konopnou léčebnou kosmetiku, ale i třeba konopné pivo. Kromě toho budou pracovníci ekocentra seznamovat návštěvníky s tím, proč je konopná rostlina tak přínosná pro životní prostředí, a proč bychom měli konopné výrobky na českých pultech vyhledávat stále více. Veřejnost může ekocentru klást i otázky, které s konopím nesouvisejí, ale týkají se ochrany životního prostředí. Poradenství pro veřejnost je totiž také náplní činnosti Zelené pumpy.

„Na Podzimní trhy se moc těšíme. Uvědomujeme si, že lidé jsou v současné době velmi vytížení a nemají např. chuť cestovat po regionu a vyhledávat informace o životním prostředí. Z toho důvodu my přijedeme za nimi. Každý z nás chce určitě být zdravější, chce to nejlepší pro své děti a děti jejich dětí. Ukážeme v Příbrami, že cesta ke zdravému životu i životnímu prostředí může začínat u výběru produktů, které nakupujeme“, říká Linda Klvaňová, vedoucí ekocentra.

U více než stovky prodejců si budete moci koupit výrobky z přírodních materiálů, zahradní výpěstky, medovinu, sýry, burčák, pečivo, perník apod. Připraven je také kulturní program. Dnes od jedenácti hodin bude vystupovat dámské vokální kvarteto Přelet MS a od patnácti hodin Strašlivá podívaná z Plzně. Na sobotu jsou připraveny vystoupení bluesového dua Jakuba Kořínka a Katky Misíkové a skupiny Ginevra.

Co stánek Zelené pumpy nabídne?

  • ekologické výrobky z konopí (kosmetika, potraviny, doplňky a oděvy)
  • ukázky dalších výrobků, které jsou alternativou klasickým průmyslovým produktům, od kterých se liší zejména tím, že svou produkcí a spotřebou nekazí naše životní prostředí
  • poradenství v oblasti ochrany životního prostředí, udržitelné spotřeby a zdravého životního stylu
  • možnost navázní spolupráce s organizacemi a jednotlivci, kteří se chtějí do ochrany životního prostředí nějakým způsobem zde na Příbramsku zapojit.
  • informace o vzdělávacích akcích, které směřujeme na veřejnost, pedagogy, zemědělce a podnikatelské subjekty.

  • -red-

    DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz