Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nemůžete adoptovat děti? Adoptujte film

23. 9. 2004 - BRNO [Econnect / STUD ]

Gay a lesbické páry v České republice nemohou adoptovat děti. Adoptujte si tedy alespoň film! K tomu vyzývají organizátoři gay a lesbického filmového festivalu Mezipatra. Stačí vybrat si svůj oblíbený film z programu festivalu a přispět na jednu jeho projekci v Brně a v Praze. "Prostřednictvím finanční podpory pomůžete nejen při uvedení vámi vybraného snímku, ale můžete také zapůsobit na společenské mínění a významně ovlivnit smýšlení lidí okolo vás," vyzývá pořádající sdružení STUD.

K "adopci" stačí zvolit si svého miláčka z programu filmů, který je k dispozici na webových stránkách festivalu www.gayfilmfest.cz, a přispět paušální částkou pět set korun. K výběru jsou přitom desítky filmů s (nejen) lesbickou i gay tematikou i filmy o transgenderu.

A jak se stát adoptivním rodičem filmu? "Chcete-li podpořit (nízkorozpočtový) neziskový g/l filmový festival a stát se filmovými rodiči, stačí si vybrat vám sympatický snímek z programu a poslat minimální částku 500,- Kč na číslo účtu 153432736/0300 u ČSOB. Jako variabilní symbol použijte libovolnou vámi zvolenou číselnou kombinaci. Samozřejmě uvítáme, pokud se rozhodnete přispět i vyšší částkou," uvádějí organizátoři. Pak už stačí jen poslat informativní e-mail na adresu martin.strachon@mezipatra.cz, kde adoptivní rodiče uvedou název vybraného filmu a zvolený variabilní symbol. "Je jen na vás, zda budete chtít sdělit své jméno nebo třeba jen přezdívku. My pro vás každopádně budeme mít k vyzvednutí nachystány volné vstupenky na váš film dle výběru v Brně či Praze a před samotnou projekcí - jen budete-li si to přát - zveřejníme jména adoptivních rodičů filmu, abychom vám tak mohli poděkovat," uvádí STUD.

Organizátoři ale nabízejí také naprostou anonymitu, nebude-li dárce chtít své jméno zveřejnit. Podpora formou "adopce svého filmu" pomůže tak i onak. "Vždyť právě díky filmům, které otevřeně hovoří o reálném světě gayů a leseb, jejich radostech a problémech, mohou lidé lépe pochopit, poznávat a možná i pomoci... Dejte majoritě příležitost porozumět a příště už byste se třeba mohli či mohly stát adoptivními rodiči nejen filmovými," píše se ve výzvě organizátorů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz