Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ochránci zvířat jedou na festival s obří projekcí

24. 8. 2007 - PRAHA/MIKULOV [Svoboda zvířat / Econnect]

Otevři oči! Projekt Otevři oči se představí tento pátek na festivalu Eurotrialog v Mikulově s obří velkoplošnou obrazovkou umístěnou na kamionu. Půjde tak o největší světovou projekci filmů s tematikou práv zvířat. Promítány jsou filmy dokumentující krutou realitu života živočichů, kteří byli lidmi vybráni pro pokusy, výrobu jídla nebo oblečení. Na festivalu bude také nabídka kvalitních bezmasých jídel.

Obrazovku o velikosti 12 čtverečních metrů umístěnou na kamionu zapůjčila na Mikulovský festival Eurotrialog na pátek 23.srpna společnost Vidite.cz. "Velmi si ceníme vstřícnosti této firmy a jsme rádi že můžeme návštěvníkům festivalu přiblížit nejlepší dokumenty o právech zvířat v tak kvalitní podobě. Loni jsme promítali dokumentární filmy ve velkém stanu, ale projekce takových rozměrů jako letos je v ochraně zvířat unikátní. Promítání těchto témat vyvolává vždy velmi rozdílné reakce, mnohé dokumenty jsou šokující, diváci mají proto i možnost diskutovat po skončení promítání", říká koordinátor projektu Otevři Oči Jaroslav Benc.

Na festivalu Eurotrialog, který se uskuteční ve dnech 23.-26. srpna v Mikulově, vyšli ochráncům zvířat vstříc již v loňském roce, letos je například ještě širší nabídka bezmasých jídel. Návštěvníci se tak mohou kromě hudební produkce těšit i na dobrá jídla jako smažené marinované tofu, horkou brokolici s praženými mandlemi či thajské kari.

Promítání v rámci projektu Otevři oči navazuje na stejnojmený mezinárodní festival dokumentáních filmů o ochraně zvířat, který se uskutečnil v květnu Praze s pomocí organizace Svoboda zvířat a představil se též na Slovensku.

O projektu Otevři oči

Projekt Otevři oči se snaží ukázat lidem pravdu o každodenním utrpení zvířat, cestujeme po republice a promítáme reálné pozadí živočišné výroby, pokusů na zvířatech a dalších případů zneužívání mimolidských bytostí.

V dokumentech, které promítáme, neuvidíte záběry štastných či fialových zvířat na horských pastvinách. Čeká Vás tvrdý důsledek dnešní konzumní společnosti bez jakýchokoliv morálních hranic ve vztahu k nim. Bez sebemenšího provinění jsou zavřena v těch nejtěžších žalářích současnosti, jediným vysvobozením z pekla lidských rukou je jejich smrt.

Prosíme Vás o zamyšlení, předkládáme důkazy, které jsou prosté a jasné. Abstrahujte od postojů a tradic většinové společnosti a zkuste se zamyslet pouze za sebe. Otevřete oči miliardám životů, které tak zoufale volají o pomoc a spojte se s miliony dalších lidí na celém světě, kteří jim na pomoc konečně přicházejí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz