Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Léto v Otrokovicích tradičně zakončí zahradní slavnost

23. 8. 2007 - OTROKOVICE [Econnect / Naděje]

Již tradičně proběhne koncem léta v Domově pro osoby se zdravotním postižením Naděje v Otrokovicích zahradní slavnost. Letošní slavnost připravili klienti s pracovníky k desátému výročí jako projev vděčnosti za obnovu domova po povodních. Díky patří všem, kteří se podíleli na návratu uživatelů do jejich rekonstruovaného domova zničeného povodní v roce 1997.

Zahradní slavnost se odehraje již tradičně v prostorách zahrady domova ve čtvrtek 30. srpna od 16 do 20 hodin. Odpoledne slavnostně zahájí vernisáž výstavy „Jak se nám žije 10 let po povodni“. V průběhu odpoledne bude připraveno občerstvení, soutěže pro děti, živá hudba, prodej výrobků terapeutických dílen, táborák s opékáním buřtů. "Návštěvníci, a zvlášť ti nejmenší, se jistě rádi svezou minivláčkem," říká Radka Jurečková ze sdružení Naděje. Nad celou akcí převzala záštitu starostka města Otrokovice, paní Radoslava Matuzsková.

Akce je podpořena z projektu Make a Connection, který je společným programem NROS a společnosti Nokia, regionálním partnerem je Nadace Terezy Maxové. Finančně akci podpořilo také Ministerstvo kultury a Teplárna Otrokovice. "Srdečně zveme poslední prázdninový čtvrtek mezi zdravotně postižené děti a mládež k pobavení se a společné zavzpomínání," dodává Radka Jurečková.

Program Naděje pro mentálně postižené je koncipován jako komplex služeb, které na sebe navazují. Metodika v sobě zahrnuje požadavky zákona o sociálních službách a definuje také další činnosti. Součástí Programu pro mentálně postižené jsou terénní, ambulantní i pobytové služby, posílení zaměstnatelnosti, zdravotní péče, nabídka vzdělávání a pedagogická práce, ale i duchovenská a pastorační péče. Mezi doplňkové služby patří rekreační a rekondiční pobyty, účast na sportovních soutěžích včetně speciální olympiády, nechybí nabídka aktivního i pasivního kulturního vyžití

Pobyt v denních stacionářích je umožněn odděleně dětem i dospělým. Je určen lidem s lehčím stupněm mentálního postižení, kteří jsou schopni se zapojovat do různých aktivit, jako hry, sport nebo výtvarná a hudební tvořivost. Na služby denního stacionáře přímo navazují sociálně terapeutické dílny, práce odpovídá osobním možnostem.

Domov nabízí dětem a mládeži převážně s těžkým stupněm mentálního postižení, často v kombinaci s dalšími vadami (epilepsií, slepotou, tělesnými vadami) celoroční trvalé bydlení, stravování a další služby. Velký důraz je položen na individuálně zaměřené služby každému jednotlivci. Každý se zapojuje podle svých možností do vzdělávacího procesu s cílem nalézt a mobilizovat vlastní schopnosti.

Pod vedením zkušených vychovatelů a pečovatelů vykazují rozvoj své osobnosti i děti dříve považované za nevzdělatelné. Pro rozvoj tělesných schopností, rehabilitaci i rekreaci je domov vybaven tělocvičnou, místností pro muzikoterapii, bazénky a dalšími možnostmi pro hry mladších obyvatel. Cílem práce v domově je podpora k osamostatnění. K tomu slouží chráněné bydlení s podporou a asistencí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz