Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ve stánku Arniky se lidé dozvědí, proč si nehrát s PVC

9. 8. 2007 - JIHLAVA [Arnika - Budoucnost bez jedů]

-Infostánek o PVC, Foto: Lenka Lukáčková / Arnika-
-Infostánek o PVC, Foto: Lenka Lukáčková / Arnika-
Návštěvníci festivalu Prázdniny v Telči se budou moci v sobotu 11. srpna seznámit s hlavní kampaní Arniky „Nehrajme si s PVC“. Samostatný informační stánek Arniky bude součást posledního Eurovíkendu na telečském náměstí Zachariáše z Hradce. Kromě informací o ochraně přírody a životního prostředí si zájemci mohou prohlédnout výstavu či otestovat své znalosti formou malého kvízu.

„Lidé získají zajímavé a pro někoho i šokující informace o vlivu jednoho z nejrozšířenějších plastů – PVC – na lidské zdraví a životní prostředí. Zájemci mohou také podpořit petici za náhradu polyvinylchloridu v oblastech, kde jsou jeho škodlivé účinky nejvýraznější – ve zdravotnictví, hračkách a v obalech na potraviny,“ říká koordinátora petiční akce v kraji Vysočina a vedoucí jihlavské pobočky Arniky Ing. Jana Vitnerová.

Arnika připravila pro návštěvníky svého stanu také malý kvíz o odpadech. Lidé se při odpovídání na otázky dozvědí například to, kolik plastových lahví se vejde do jednoho kontejneru nebo jak poznají jednotlivé druhy plastů při svých nákupech. „Smyslem našeho kvízu je pomoci lidem při běžném spotřebitelském rozhodování. Chceme lidi naučit, jak v obchodech poznat výrobky šetrnější k životnímu prostředí,“ vysvětluje smysl soutěže její autor Ing. Milan Havel z Programu Toxické látky a odpady sdružení Arnika. Zájemci si zároveň u stánku budou moci prohlédnout ukázky výrobků ze škrobu a lisovaného konopného vlákna, které mohou nahradit plasty a příroda si s nimi umí sama poradit.

Petici Za náhradu PVC již podepsalo více než tři tisíce lidí. Během festivalu Prázdniny v Telči svůj podpis připojili mezi jinými Hana a Petr Ulrychovi, Miki Ryvola, Jaroslav Samson Lenk, Naďa Urbánková, Dalibor a Kateřina Štruncovi a další hudebníci.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz