Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Mikulovský festival Eurotrialog slibuje nevšední hudební zážitky již po deváté

2. 8. 2007 - MIKULOV [Econnect]

-Foto Eurotrialog.cz-
-Foto Eurotrialog.cz-
Symbolicky zvolené místo na hranicích tří zemí, stejně tak jako název festivalu napovídá, že důraz je kladen na umělce z Česka, Slovenska a Rakouska. Dramaturgie však tradičně otevírá prostor i umělcům z ostatních (nejen) evropských zemí. Program sází každoročně nejen na známá jména, ale vyhledává i nové tváře, nová hudební seskupení. A letos bude trvat nejdéle v historii – celkem čtyři dny.

Dramaturg festivalu Romek Hanzlík upřesňuje: „Letošním bonbónkem bude jistě společné vystoupení Pavla Fajta s Mariánem Vargou. Naší specialitou je zejména iniciování nové mezinárodní spolupráce. Například Andělem oceněné Květy se saxofonistou Kräuterem (Tres Hombres, Rakousko). Chcete další? Na loňském turné se irští The Hogs potkali s Václavem Koubkem a společně letos vydali album irských a keltských písní přebásněných do češtiny. Ti nemohou v Mikulově chybět!“

Mezi další tuzemské letošní taháky v programu patří také Lenka Dusilová, Sto zvířat, Už jsme doma, Traband, Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem a mnoho dalších. Naprosto vyjímečné slibuje být také vystoupení osmdesátičlenného souboru Mandelbrotovy kostičky. Ojedinělým dramaturgickým počinem jsou doprovodné koncerty v Ditrichštejnské hrobce či v synagoze – například varhanní koncert Filipa Topola.

Objeví se také jazzrockový bigband, který je jednou z verzí projektu N.O.D. bubeníka Štěpána Smetáčka, tedy New Orchestra of Dreams. Osmnácti členný orchestr se věnuje kromě originálních skladeb na pokraji mnoha žánrů také spolupráci s různými hosty. V Mikulově se N.O.D. představí s Danem Bártou.

Eurotrialog si vybudoval pověst jednoho z nejlépe dramaturgicky obsazených festivalů střední kategorie. Pořadatelé se vědomě vyhýbají střednímu proudu a sázejí především na kvalitní nekomerční hudbu. Mikulov nemá ambice stát se masově zaměřenou akcí, jednoznačná preference Eurotrialogu je dobrá kvalitní hudba, příjemné – téměř rodinné - zázemí a spokojený a dobře se bavící divák. Tomu odpovídá i cena pernamentky – 340.- Kč v předprodeji. Hudbymilovní fanoušci asi stěží najdou atraktivnější cenu vstupenek na obdobných festivalech.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz