Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Plzni se schyluje k největšímu svátku hudby a divadla pod širým nebem

31. 7. 2007 - PLZEŇ [Econnect]

-Foto Festival NA ULICI-
-Foto Festival NA ULICI-
7. srpen odstartuje deset dní, během nichž se plzeňské ulice promění v neopakovatelný kulturní jarmark plný hudby, divadel a projekcí. Začíná festival Na ulici, který uvede výjimečné české i zahraniční interprety, kapely, performery a v podobě velkoplošných projekcí záznamů zajímavých živých koncertů přenese diváky do jiného světa, třebaže zůstanou v dobře známých ulicích.

14. ročník festivalu hudby a divadla, který od tohoto roku pořádá plzeňské Dominik Centrum, se v tomto roce odehraje na čtyřech scénách pod širým nebem. Největší scénou je tradičně Náměstí Republiky a dalšími budou Proluka v Křižíkových sadech, U Branky ve Smetanových sadech a Zach´s pub. Off program probíhá ve vinárně U šesti strun. Hudební dramaturgie letošního festivalu byla svěřena jazzovému hudebníkovi a organizátorovi řady jazzových festivalů Michalu Hejnovi a také Jiřímu Hoppovi, který naopak sestavil program folkový a worldmusic.

V srpnu tedy Na ulici v Plzni bude možné narazit například na jazzový AghaRTA Gang se Štěpánem Markovičem, Luboše Andršta, Irenu Budweiserovou, rockově laděnou kapelu Pod černý vrch, ale i Jablkoň, Čankišou, harmonikáře Vaška Koubka nebo Jarmilu Šulákovou s Fleretem.

„Na ulici se děje mnoho věcí; některé stojí za povšimnutí, jiné plynou, aniž by vzbudily náš zájem. Ulice je živý organismus, každou chvíli jiný a přece stále stejný. Lidé se na ulici potkávají, seznamují i inspirují...,“ přibližuje produkční festivalu Pavla Kormošová místo konání a vlastně i motto celého festivalu.

Své stálé místo má Na ulici i divadlo

Letos se diváci mohou těšit na divadelní představení či performance celkem osmkrát. Kromě tradičnějších pouličních divadel, jakými budou například Kvelb či Mimotaurus, oživí centrum města třikrát i skupina performerů, vystupující pod názvem Anymous Performance. Zatímco pouliční divadla (kromě zmiňovaného Kvelbu, jehož představení je pohyblivé) budou mít své stálé místo na scéně U Branky, performeři budou překvapovat náhodné chodce prakticky kdekoli v rámci celého historického centra města. Autorem divadelní sekce programu festivalu je Roman Černík.

Program festivalu doprovodí také filmové projekce

Návštěvníci festivalu budou moci během jeho průběhu shlédnout i záznamy koncertů světových i domácích muzikantů a české hudební filmy či snímky, v nichž hudba hraje nezanedbatelnou roli. Diváci se mohou těšit například na záznam koncertu Bobbyho McFerrina, Diany Krall, Čechomoru či písničkářky Radůzy. Mezi filmy, které festival Na ulici ve svém programu nabízí, patří mimo jiné Pražská pětka, Trhák, Skřítek či kultovní rytmikál Tomáše Vorla Kouř.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz