Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

YMCA nabízí neziskovkám v Krásném Březně vzdělávací centrum

27. 7. 2007 - ÚSTÍ NAD LABEM [YMCA / Econnect]

Krátkodobé i dlouhodobé využití Vzdělávacího centra je možnév prostorách Multikulturního centra YMCA v Ústí nad Labem – Krásné Březno. Křesťanské sdružení mladých lidí YMCA tak reaguje na potřeby organizací a institucí, které pořádají školení pro nezaměstnané a nezaměstnatelné občany, kteří jsou evidováni na úřadě práce.

„Školení a kurzy jsou v posledních letech financovány z fondů Evropské unie a velkou měrou přispívají k zaměstnanosti. O kurzy mají zájem i maminky, kterým pomalu končí mateřská peče o dítě a připravují se na vstup do zaměstnání. Absolventi rekvalifikačních kurzů mají pak daleko větší možnosti získat práci a s prácí být spokojeni,“ uvedl Pavel Hušek z ústecké pobočky organizace.

V příjemném prostředí a v originálně řešeném prostoru komplexu budov a zastřešeného dvora nabízí YMCA vše potřebné pro semináře, školení, kurzy, besedy, prezentace, workshopy a další společenské a kulturní aktivity. Vzdělávací centrum se nachází v 1. patře Multikulturního centra YMCA v Drážďanské ulici, kde též funguje nově otevřený nízkoprahový klub Orion, jenž se zaměřuje na sociální pomoc dětem a mladým do 18 let věku se zaměřením především na romskou komunitu.

Celé Multikulturní centrum bude pak slavnostně otevřeno na podzim roku 2007 a mělo by sloužit k podpoře volného času, motivaci mladým lidem o vzdělávání a hledání pozitivních aktivit prostřednictvím kulturně a sportovně zaměřených programů.

Kapacita prostor Vzdělávacího centra je nyní maximálně 32 lidí. Tyto prostory jsou k dispozici v pracovních dnech i o víkendech po celý den. Vzdělávací Centrum je standardně vybaveno počítači připojenými k síti a Internetu, datovým projektorem s možností promítání na promítací plátno. Dále je sál vybaven stoly, židlemi a klimatizací. Sociální zařízení včetně toalety pro handicapované osoby jsou umístěny v přízemí objektu Multikulturního centra YMCA.



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz