Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nový Harry Potter na FSC papíře také v ČR

23. 7. 2007 - PRAHA [FCS ČR / Greenpeace]

-foto: Greenpeace © Ibra Ibrahimovič, Happening, kterým Greenpeace přivítalo vydání Harryho Pottera na recyklovaném papíře-
-foto: Greenpeace © Ibra Ibrahimovič, Happening, kterým Greenpeace přivítalo vydání Harryho Pottera na recyklovaném papíře-
Nový a zřejmě poslední díl příběhů mladého čaroděje Harryho Pottera vyjde poprvé v ČR na papíře z ekologicky a sociálně šetrně obhospodařovaných lesů s prestižním certifikátem FSC. Vyplývá to z tiskové zprávy české pobočky ekologické organizace Greenpeace z 20. července, která o tom vedla jednání s naším předním nakladatelstvím Albatros.

Britské nakladatelství Bloomsbury Publishing vydalo 21. července poslední díl Harry Pottera „Harry Potter and Deathly Hallows“ na certifikovaném papíře na přání autorky J.K. Rowlingové. Zatímco ve Velké Británii nebo v Německu již vyšlo více dílů této série i jiné knižní tituly na FSC papíře, v Česku jde o velkou novinku.

Jelikož bude populární kniha vytištěna ve velkém nákladu, bude ji pro Albatros tisknout několik tiskáren. Ty budou muset získat certifikát zpracovatelského řetězce FSC, jako doklad kontroly původu papíru. Po vytištění Harryho Pottera budou tedy tiskárny připraveny na další tiskoviny z FSC certifikovaných zdrojů papíru, což dává šanci mnoha tuzemským institucím a firmám prokázat svou odpovědnost k ochraně lesů. V zahraničí přitom začíná být běžné, že firmy a instituce, které chtějí prokázat vysokou míru své společenské odpovědnosti volí pro své tiskoviny (katalogy, výroční zprávy) recyklovaný papír nebo papír pocházející z lesů obhospodařovaných podle důsledných ekologických a sociálních standardů celosvětového certifikačního systému FSC.

„Vítáme odpovědné rozhodnutí nakladatelství Albatros a jsme připraveni pomoci s technickou stránkou certifikace tiskáren. Rozhodnutí Albatrosu je skvělou zprávou pro české čtenáře, kteří chtějí mít jistotu, že koupí knihy nepřispívají k devastaci lesů. FSC jim dává tuto záruku.“, řekl Michal Rezek, ředitel FSC ČR, české pobočky mezinárodní nevládní neziskové organizace Forest Stewardship Council (FSC).

Organizaci a značku FSC vytvořili na začátku 90. let společně velké mezinárodní ekologické organizace, obchodní a dřevařské společnosti a další partneři. Stala se populární mezi zákazníky a poptávka po dřevě a výrobcích z něj s logem FSC rapidně roste. Na trhu je už přes 20 000 druhů výrobků s tímto logem.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Press servis

Snadné zasílání tiskových zpráv NNO do médií.
Využijte internetovou službu Econnectu pro Vás.
http://press-servis.ecn.cz/

Press Service - snadné zasílání tiskových zpráv

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz