Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Soutěž Česká biopotravina roku vyhlášena

17. 7. 2007 - PRAHA [PRO-BIO / Potravinářská komora ČR]

-foto-
-foto-
S cílem podpořit vynikající kvalitu v celém dodavatelském řetězci oboru biopotravin a dále zviditelnit ty nejkvalitnější biopotraviny na českém trhu byl dnes vyhlášen již 6. ročník soutěže Česká biopotravina roku 2007. Soutěž letos poprvé společně s PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců vyhlašuje Potravinářská komora České republiky.

„Spotřeba biopotravin v České republice rychle roste, ale stále většina z nich pochází z dovozu. Soutěž by měla napomoci zvýšit povědomí o kvalitách a výhodách biopotravin a mezi spotřebiteli zvýšit popularitu biopotravin českého původu“, zdůraznil Miroslav Koberna, ředitel Potravinářské komory ČR.

Vyhlašovatelem soutěže se od letošního roku stala Potravinářská komora ČR a převzala tak štafetu po Nadaci Partnerství, která soutěž vyhlašovala a podporovala v minulých pěti letech. „Zájem Potravinářské komory zhostit se úlohy vyhlašovatele soutěže nás velice těší, rozhodně to napomůže dalšímu zviditelnění oboru biopotravin mezi českými potravináři a zvýšení prestiže soutěže“, řekl Tomáš Růžička, projektový manažer Nadace Partnerství. „V Potravinářské komoře získal Svaz PRO-BIO velmi silného partnera, bude se nám nyní dařit snadněji oslovovat české potravinářské firmy“, dodává Zdeněk Perlinger, předseda svazu PRO-BIO.

Soutěž a s ní spojená oslava nejvyšší kvality, kterou biopotraviny přináší, je šancí pro výrobce biopotravin vyzdvihnout hodnoty a důležitost biopotravin v rozvoji českého potravinářského oboru. Přihlásit nový bio výrobek do soutěže je prestižní záležitostí pro všechny české výrobce biopotravin. Účast v soutěži jim nabízí jedinečnou marketingovou příležitost, jak své výrobky zviditelnit. „Titul Česká biopotravina roku 2006 určitě pomohl našemu Bio kysanému nápoji k velkému úspěchu na trhu“, zdůraznila Jana Novotná, ředitelka Mlékárny Valašské Meziříčí, loňského vítěze soutěže.

Novým partnerem soutěže se stává společnost Veletrhy Brno, která se rozhodla soutěž dlouhodobě podporovat a pravidelně ji zařazovat do doprovodného programu veletrhů SALIMA a G+H. „Biopotraviny jsou trendem, který nelze nadále opomíjet. Proto budou biopotraviny hlavním tématem dalšího ročníku mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA 2008 a proto také chceme soutěž dlouhodobě podporovat“, zdůrazňuje Věra Menšíková, vedoucí manažerka veletrhu.

Mediálním partnerem soutěže je i letos časopis Moderní obchod z Českého a slovenského odborného nakladatelství.

Odborná porota se tentokrát sejde až v únoru roku 2008. Výrobci biopotravin tak budou moci využít celý zbytek roku 2007 na nominaci svých letošních novinek, uzávěrka přihlášek je 30.listopadu 2007. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v rámci veletrhu SALIMA v březnu 2008.

Porota hodnotí přihlášené výrobky podle kritérií, odrážející nejen chuť, způsob zpracování a výroby a použité suroviny, ale také celkový koncept výrobku, od výhod pro zákazníky, obal, přes celkový vzhled až po použitý marketingový mix. Kritéria také slouží k informování, inspiraci a jako měřítko pro začínající i stávající výrobce biopotravin.

Zájemci o nominaci do soutěže najdou veškeré informace na www.biopotravinaroku.cz, kde je možno zjistit vše o soutěži, pravidlech, stáhnout nominační formulář a přihlásit se do soutěže.

Seznam nominovaných biopotravin do odborné soutěže se stane základem pro spotřebitelskou soutěž o „Nejoblíbenější českou biopotravinu“, kterou již třetím rokem vyhlašuje PRO-BIO Liga ochrany spotřebitelů. Titul „Česká biopotravina roku 2006“ získala za BIO kysaný nápoj Mlékárna Valašské Meziříčí.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz