Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dům Matky Terezy v Hradci pomáhá lidem bez domova

11. 7. 2007 - HRADEC KRÁLOVÉ [Econnect / Charita ČR]

Už šestnáctým rokem pomáhá Oblastní charita Hradec Králové lidem bez přístřeší. Cílem současného projektu Dům Matky Terezy je překonání akutní hmotné nouze lidí bez přístřeší na Královéhradecku, ale také podpora při překonávání překážek integrace uživatelů do společnosti – od poskytnutí informací po pomoc s řešením "dluhů" z minulosti.

Projekt má také za cíl prohloubení znalostí a dovedností pracovníků projektu. Všechny služby jsou poskytovány s ohledem na maximální možnou budoucí samostatnost uživatele.

Projekt je realizován v Domě Matky Terezy - středisku sociálních služeb pro lidi bez domova v Hradci Králové. Nabízí azylové ubytování, sociální poradenství, denní centrum nabízí přístřeší, nasycení a hygienu. V rámci projektu terénní pracovníci Charity také vyhledávají lidi žijící na okraji společnosti. Součástí projektu je i podpora zaměstnatelnosti – klienti získávají či si obnovují pracovní návyky, seznamují se se svými právy a povinnostmi a mají také podporu při vyhledávání a udržení zaměstnání. Projekt Dům Matky Terezy zahrnuje i kurz základů práce na počítači a další prohloubení vzdělání pracovníků projektu.

"V rámci terénní práce pracovník s dlouhodobou zkušeností s prací s lidmi bez domova prochází vytipované rizikové lokality a navazuje komunikaci s potenciálními uživateli, pokouší se je motivovat k řešení jejich situace, doprovází je při poskytování většinou nejzákladnějších hmotných služeb," říká Václav Hrček, koordinátor projektu.

Kurz základů práce na počítači probíhá formou individuální výuky základů práce na počítači pro úplné začátečníky - uživatele služeb azylového domu. Aktivita má účastníkům rozšířit možnosti vyhledávání vhodného zaměstnání a uplatnění na trhu práce. "Výuka zahrnuje seznámení s možnostmi využití počítačů, seznámení s běžným kancelářským hardware a software a s vyhledáváním na internetu. Důraz je kladen na internetové informační zdroje pro vyhledávání zaměstnání," vysvětluje Václav Hrček.

Projekt pomoci lidem bez přístřeší v Domě Matky Terezy v Hradci Králové je v letech 2006 a 2007 spolufinancován Evropským sociálním fondem Evropské unie a státním rozpočtem České republiky, Magistrátem města Hradec Králové, Krajským úřadem Královéhradeckého kraje a s přispěním štědrých dárců z řad firem i jednotlivců.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz