Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ekorada na tento týden: "Do školy i do úřadu – na kole, na kole, na kole…"

10. 7. 2007 - VLAŠIM [ČSOP Vlašim]

Rozumné a příznivé chování nás jako jednotlivců, ale i pracovníků úřadů a dalších institucí šetří životní prostředí, pozitivně ovlivňuje naše okolí – občany, návštěvníky, firmy. Zároveň můžeme naší poptávkou zvýšit dostupnost výrobků příznivějších pro životní prostředí na trhu a znamená také úspory nákladů.

Jak ale nakupovat, žít a pracovat šetrněji k životnímu prostředí? Kde hledat informace o vhodných výrobcích a produktech? Kam jít za inspirací pro opatření, které sníží zátěž životního prostředí? Tipy a nápady Vám přináší Ekorada na tento týden.

Písnička Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře má něco do sebe. Pěšky, na jízdním kole a pak hromadnými prostředky – to jsou k přírodě i lidem nejšetrnější způsoby dopravy. Do školy, do práce, na drobné nákupy či za zábavou je vzhledem k malé vzdálenosti nejvhodnější právě bicykl. Dohoda se správci Vašeho domu, vedením školy či v zaměstnání může být směrována právě na zajištění důstojné podpory cyklistů – stojany na kola (nejlépe s extra zámkem), zaměstnanecké bonusy a přístupné sprchy pro nutnou hygienu.

Při služebních cestách dáváme přednost hromadným dopravním prostředkům. Když už musíme použít auto, vytížíme jeho kapacitu co do počtu osob či míst, které potřebujeme my či naši kolegové objet. Sníží se tak počet automobilů, jejichž výfukové plyny působí toxicky, genotoxicky a rakovinotvorně, oxid uhličitý, oxid dusný či metan navíc přispívají k dlouhodobému oteplování zemské atmosféry, o zhoubnosti dopravních nehod a stresujícího hluku ani nemluvě.

S použitím kalendáře Zelené úřadování, který pro rok 2007 vydala Síť ekologických poraden STEP, pro Vás ekoradu vybral Jan Urban, ekoporadce Podblanického ekocentra ČSOP Vlašim


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz