Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Agentura Pondělí zkouší s klienty pracovat i netradičními způsoby

28. 6. 2007 - ŠLUKNOV [Econnect / Agentura Pondělí]

-Foto Agentury Pondělí-
-Foto Agentury Pondělí-
Kurz arteterapie uspořádalo pro klienty a asistenty sociálních služeb občanské sdružení Agentura Pondělí. „Pomocí barev a různých výtvarných technik se klient a asistent mají možnost více poznat, asistent mohl například zažít pocity, které asi cítí klient, když není soběstačný a je odkázán na pomoc a pochopení druhých lidí,“ sdělila po absolvování kursu Vlaďka Pokorná, asistentka Agentury Pondělí.

Kurzu arteterapie se celkem účastnilo deset lidí z různých zařízení sociálních služeb Šluknovského výběžku, tedy například z ústavů sociální péče nebo domova důchodců, vždy ve složení klient a jeho asistent. Kurz se konal v rámci projektu „Chceme žít a pracovat jako vy...“, jehož cílem je umožnit klientům agentury setkávat se s ostatními lidmi v místní komunitě a co nejlépe je i při různém typu jejich postižení připravit na běžný život.

Agentura Pondělí Šluknov nabízí poradenství, pracovní asistenci a sociální rehabilitaci osobám se specifickými potřebami. Posláním agentury je poskytovat podporu pro kvalitní život lidí, kteří jsou společensky znevýhodněni.

Arteterapie je léčebný postup, který využívá výtvarného projevu jako hlavního prostředku poznání a ovlivnění lidské psychiky a mezilidských vztahů. Někdy bývá přiřazována k psychoterapii a jejím jednotlivým směrům, jindy je pojímána jako svébytný obor.

Jako terapeutická metoda se arteterapie začala cíleně využívat ve 30. až 40. letech dvacátého století v návaznosti na rozvoj psychoanalýzy a dalších psychoterapeutických směrů. U nás se arteterapie využívala od 50. let v různých léčebných a psychoterapeutických zařízeních jako součást psychoterapie.




-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz