Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Romské děti a mládež budou tančit na Letním festivalu tance v Teplé

20. 6. 2007 - TOUŽIM / DOBRÁ VODA [Econnect / Český západ]

-Taneční soubor V.I.P. z Dobré Vody, foto: archiv Český západ-
-Taneční soubor V.I.P. z Dobré Vody, foto: archiv Český západ-
Kulturní dům v Teplé bude v sobotu 23. června od 14 do 18 hodin patřit romským tanečníkům z Karlovarského kraje, kteří se sem sjedou z Chebu, Chodova, Nového Sedla a Dobré Vody, aby poměřili své taneční dovednosti při soutěžním festivalu tance pro děti a mládež. Podobné soutěže probíhají v Karlovarském kraji každoročně.

Letos poprvé soutěž pořádá občanské sdružení Český západ z Dobré Vody společně s panem Aladarem Demeterem. Diváci, kteří se přijdou na festival podívat, se mohou těšit na taneční vystoupení souborů Lačho jilo z Chebu, Khamoro z Chodova, Meta z Nového Sedla a V.I.P. z Dobré Vody. "Tančit se bude nejen na tradiční romskou hudbu, ale i na latinsko-americké rytmy a moderní hip-hop, chybět nebudou ani břišní tance. Jednotlivá vystoupení bude hodnotit porota, která na závěr vybere nejlepší taneční soubor, tanečnici a tanečníka," uvedla mluvčí pořádajícího sdružení Eva Haunerová.

V přestávkách mezi tancem je připravena soutěž pro děti a divadelní představení občanského sdružení Khamoro z Chodova. Během festivalu rovněž zahraje a zazpívá Ali Demeter ml. z Krásného Údolí a sestry Nikola a Michala Dančová z Karlových Varů.

"Na festival do Teplé jsou zváni všichni, kdo mají rádi tanec a dobrou zábavu," dodává Eva Haunerová. Na festival večer od osmé hodiny naváže romská taneční zábava, kterou pořádá pan Aladar Demeter z Krásného Údolí.

Občanské sdružení Český západ, jehož cílem je vytvářet podmínky pro zkvalitnění života romských obyvatel Dobré Vody, působí v místní komunitě od roku 2002. Pro místní děti organizuje volnočasové aktivity a podporuje jejich vzdělávání. Děti tak mohou navštěvovat například taneční kroužek, kroužek vaření, kurz angličtiny či odpolední klub modrých a žlutých rybek, kde se každý měsíc věnují jednomu zvolenému tématu.

Pro úplně nejmenší je denně otevřena školička, která má za cíl připravit děti na přechod do mateřské a základní školy. Sdružení rovněž dětem čekajícím na jediný odpolední autobusový spoj do Dobré Vody nabízí využívání Odpoledního klubu v Toužimi, kde mohou hrát hry, napsat si domácí úkoly či pracovat na počítači.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz