Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Obyvatelé Český Budějovic se zítra mohou seznámit s riziky PVC a podpořit jeho náhradu

18. 6. 2007
[Arnika - Budoucnost bez jedů] -


-Foto Arnika: Tyto hračky obsahovaly vysoké koncentrace ftalátů.- Obyvatelé Českých Budějovic budou moci v úterý 19. června navštívit informační stánek sdružení Arnika. Ten bude umístěn od 13:00 do 18:00 hodin před obchodním domem Prior na Lannově třídě. Lidé zde mohou získat zajímavé informace o problémech spojených s výrobou, používáním a likvidací jednoho z nejrozšířenějších plastů – PVC. Svým podpisem mohou podpořit také petici "Za náhradu PVC" v hračkách, výrobcích pro děti, obalech na potraviny a zdravotnických pomůckách.

“PVC (polvinylchlorid) je vysoce problematickým plastem z hlediska vlivu na zdraví a životní prostředí. Emise škodlivých látek provázejí nejen jeho vznik a likvidaci, ale nebezpečné látky se z něj uvolňují i během používání. Jedná se například o toxické ftaláty, které negativně působí na množství spermií a na hormonální systém. PVC nás přitom obklopuje prakticky na každém kroku. Máme jej v domácnostech, kancelářích, kupujeme potraviny, které jsou do něj balené. Naší akcí chceme veřejnost upozornit na rizika, která jsou s používáním PVC spojena a přispět k jeho náhradě za bezpečnější plasty či přírodní materiály, ” vysvětluje vedoucí českobudějovické pobočky Arniky Jitka Straková.

Informační stánek v Českých Budějovicích je součástí širší osvětové kampaně, během níž chce Arnika seznámit s problematikou PVC obyvatele na různých místech České republiky. Podobný stánek již navštívili lidé v Ústí nad Labem a v České Lípě a během léta bude putovat i po hudebních festivalech. Zájemci na stánku získají i další materiály o ochraně životního prostředí, o činnosti českobudějovické pobočky či o možnostech dobrovolnické pomoci.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
PODPOŘTE Econnect
Myslíte si, že je naše práce užitečná? Dejte o nás vědět a umístěte na své stránky ZPRÁVY z Econnectu, nebo BANNER či IKONU Econnectu.
Více v sekci o Econnectu
Econnect - portál občanského sektoru
Související odkazy
  • Nehrajme si s PVC
  • -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz