Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Olomouci probíhají už pošesté Dny bezdomovectví

12. 6. 2007 - OLOMOUC [Econnect / Charita Olomouc]

-Foto Charita Olomouc: Šachový turnaj v „azyláku“-
-Foto Charita Olomouc: Šachový turnaj v „azyláku“-
Již tradiční akci zvanou Dny o bezdomovectví pořádá v těchto dnech Středisko Samaritán pro lidi bez domova, které je součástí Charity Olomouc. Dny bezdomovectví potrvají až do 18. června. Letní část akce je věnována lidem využívajících služeb střediska, především pak klientům azylového domu Samaritán.

Hlavním cílem Dnů o bezdomovectví je opět upozornit na nelehkou situaci lidí v nouzi a zdůraznit potřebu seriózně se zabývat novodobým fenoménem ztráty domova. "I když v průběhu celého roku pořádáme řadu akcí, nabízíme různé kurzy, vzdělávací aktivity, soutěže apod., jsou Dny o bezdomovectví vždy vhodnou příležitostí k prezentaci problematiky v jiném světle, než bývá zvykem," vysvětluje vedoucí střediska Samaritán Petr Prinz.

Letos se v rámci akce uskuteční turnaj v minigolfu a výlet do Náměště na Hané. Celá série vyvrcholí v pondělí 18. června 16. ročníkem fotbalového turnaje Samaritán OPEN v areálu Sigmy Olomouc. Malou kopanou si zahraje pět mužstev z azylových domů a spřátelených zařízení.

Výlet a turnaj v minigolfu slouží spíše k odpočinku; mají podpořit dobrou atmosféru v azylovém domě i napomoci odbourání každodenního stresu. Smyslem fotbalového turnaje je obohatit program uživatelům služeb střediska, ale také je vtáhnout do běžného života prostřednictvím kontaktu s dosud neznámými lidmi a pobytu v jiném prostředí.

"Jsem ráda, že naše služby pro lidi bez domova zpestřujeme dalším programem a velmi oceňuji to, že se tím dá téma bezdomovectví prezentovat veřejnosti. Úkolem Charity je, mimo samotné pomoci, i upozorňovat na problémy v oblastech, v nichž působí," říká ředitelka Charity Olomouc Ludmila Gottwaldová.

Druhá část Dnů o bezdomovectví proběhne v zimě, kdy se bude konat tradiční sbírka Krajíc chleba pro chudé a konference zaměřená na řešení situace lidí opouštějících vězení po skončení výkonu trestu.




-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz