Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Včera byly předány ceny Josefa Vavrouška

5. 6. 2007 - PRAHA [Nadace Partnerství / Econnect ]

-foto-
-foto-
V Lapidáriu Národního muzea v Praze se včera večer uskutečnilo slavnostní předání Cen Josefa Vavrouška. Převzali ji advokát Pavel Franc a zoolog Karel Hudec. Cena je udělována na počest jednoho z hlavních protagonistů trvale udržitelného rozvoje. V průběhu večera přednesli kolegové oceněných laudatia a hudebně událost doprovodila harfistka Ivana Pokorná skladbami Johanna Sebastiana Bacha.

"Josef Vavroušek byl jako federální ministr životního prostředí jedním z hlavních protagonistů konceptu udržitelného rozvoje nejen u nás, ale i v rámci celé Evropy. Jako vůbec první například uspořádal setkání evropských ministrů svého rezortu. Jeho odkaz tak dodnes zůstává inspirací k většímu respektu vůči životnímu prostředí," vysvětlil ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata. Cenu, která nese Vavrouškovo jméno, si v letošním roce odnesli dva kandidáti. Advokát Ekologického právního servisu Pavel Franc a zoolog Karel Hudec.

Karel Hudec je uznávaným nestorem brněnské ochrany přírody. Ve svých téměř osmdesáti letech je tento ornitolog stále až neuvěřitelně činorodý. Svou celoživotní akademickou kariéru dokázal obdivuhodně spojit se sportovními i kulturními aktivitami. Karel Hudec stál mimo jiné u založení ČSOP Veronica, Nadace Veronica nebo Ornitologické společnosti. Porota udělila Cenu Josefa Vavrouška Karlu Hudcovi především za celoživotní přínos životnímu prostředí.

Mladý brněnský advokát Pavel Franc byl porotou oceněn za jednotlivé kauzy, v nichž bránil občanská práva i životní prostředí. Známý je především případ sedláka Rajtera, který dlouhé roky bojoval o právo na svoji půdu proti mexické hliníkárně Nemak. Porota však ocenila zejména podíl Pavla France na uzavření tzv. Deklarace porozumění, v níž se automobilka Hyundai zavázala ke zmírňování a odstraňování škod na životním prostředí pří výstavbě její továrny v Nošovicích.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz