Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Již tuto sobotu proběhne Biofest

31. 5. 2007 - STARÉ MĚSTO POD SNĚŽNÍKEM [Econnect/BIOfest]

-Vystoupení Petra Rimského na loňských Bioslavnostech-
-Vystoupení Petra Rimského na loňských Bioslavnostech-
Celodenní defilé kapel Gaia Mesiah, Volant, S.P.S., Pod Černý vrch, Boron, Imodium, Senzace príštího léta, Dukla vozovna a dalších nabídne v severním cípu Olomouckého kraje jejich příznivcům první staroměstský BIOfest - s ambicemi na zrod tradice. První červnovou sobotu (2.6.) se tu skupiny pověstné zvláště osobitým projevem i jejich posluchači potkají i s lidmi z ekologických sdružení, o jejichž nasazení i působení u nás lze možná říci úplně totéž.

Biofest je hudební festival s názorem, že BIO je skutečně pro všechny, a že není nutné biopotraviny spojovat jen s vybranou skupinou lidí. Myšlenka festivalu vznikla paralelně s BIOSLAVNOSTMI ve Starém Městě pod Sněžníkem, pro ty, kteří fandí dobré muzice, trvale udržitelnému životnímu stylu a zdravé výživě.

BIOFEST!

"Hlavní idea festivalu, který zde v regionu, ale i možná v ČR chyběl, je prostá: BIOpotraviny jsou pro všechny a není nutné je spojovat jen s vybranou skupinou lidí, což plati jak pro muziku, kterou tu chceme představit, tak pro konání těch, kdo se snaží neškodit prostředí kolem nás," říká iniciátor akce Martin Hutař, ředitel tamní obchodní společnosti PRO-BIO - největšího výrobce a zpracovatele potravin z ekofarem u nás. A dodává: "Myšlenka festivalu pro mladší publikum vznikla návazně s BIOSLAVNOSTMI, které u nás - spíše pro rodiny a nejširší veřejnost - pořádáme v červenci (letos 14.7.) pro ty, kdo fandí jak dobré muzice, tak zdravější výživě a odpovědnějšímu životnímu stylu. U BIOfestu zaměřeného na rock a punk vycházíme z toho, že každý, kdo hraje trochu alternativní hudbu nebo cokoli hájí či prosazuje v ekologii má k BIO blízko a tak trochu BIO i žije - byť to třeba sám ještě tak nebere…"

Festival se koná v parkovém areálu společnosti PRO-BIO a pořadatelská organizace ho sobě i regionu dává tak trochu i jako dárek k 15 letům existence firmy. Chybět nebudou ani hosté z ekologických organizací jako jsou Greenpeace, Děti Země Brno (vyhlašovatelé ceny Ropák), v jejichž aktivitách se letos rovněž 15leté jubileum objevuje, dále Liga ekologických alternativ, sdružení Konopa a další. Biopotraviny nemají chybět v rámci občerstvení, pro zainteresované školy či skupiny jsou připraveny návazné exkurze po provozech a ekofarmách v okolí, v nabídce jsou výstava fotografií i filmové projekce.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz