Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Běžci podpoří Akci cihla

29. 5. 2007 - PRAHA [Econnect]

- Vítěz dostane také sklenici nakládaných hermelínů z chráněné dílny ve Slapech -
- Vítěz dostane také sklenici nakládaných hermelínů z chráněné dílny ve Slapech -
Občanské sdružení Portus Praha, které je organizátorem benefičního projektu Akce cihla, pořádá 1. června od 10 do 17 hodin u „cihlového stánku“ v ulici Na Příkopě charitativní běh na podporu lidí s mentálním postižením.

Tentokrát se v rámci Akce cihla, která v současné době probíhá v Praze v ulici Na Příkopě, Františkánské zahradě a stanici metra na I. P. Pavlova, promění benefiční cihly ve sportovní nářadí.

Od 10.00 do 17.00 hod. se bude u cihlového stánku na Příkopech konat již druhý ročník tzv. Běhu s cihlou. Závodníci tak mohou v několika běžeckých závodech vyjádřit svým sportovním výkonem podporu lidem s mentálním postižením, zvláště pak jejich cestě k samostatnosti a nezávislosti na životě v běžných ústavech. Trasa závodu povede z ulice Na Příkopě, ulicí Havířskou, směrem ke Stavovskému divadlu. Délka trasy je cca 170 m.

Od 14.30 do 17.00 může kdokoliv proběhnout trasu s benefiční šamotovou cihlou o váze 1,8 kg a za každého účastníka, který proběhne cílem, získá Akce cihla celkem 150 Kč. Běžci jsou sponzorováni stokorunou od Stavební spořitelny České spořitelny a.s. a padesátikorunou od společnosti MCA, a.s.

„Běhat přijdou i známé osobnosti podporující Akci cihla - Simona Stašová, Jaroslav Svěcený, Lucie Benešová nebo Tomáš Matonoha. Pro méně sportovně založené jedince nabízíme možnost se vybít ve výtvarné dílně u cihlového stánku, kde si mohou zakoupenou nadační cihlu pomalovat a přihlásit do soutěže o nejlepší výtvarný počin na cihle,“ přibližuje sportovně benefiční akci Tomáš Masopust, hlavní koordinátor celonárodní sbírky Akce cihla.

Odměnou pro vítěze běhů a malování na cihly bude zlatá cihla a sklenice nakládaných hermelínů z chráněné dílny v obci Slapy. Tato chráněná dílna vznikla stejně jako přilehlé chráněné bydlení díky výtěžku Akce cihla. Pro letošní, již 8. ročník, je prioritou Akce cihla dostavění nového domu Na vyhlídce, který má sloužit samostatnějším klientům s mentálním postižením.

I tento rok bude Běh s cihlou doprovázen pouličním vystoupením. Konec sportovního dne totiž všem zpříjemní akrobaté na chůdách z divadla Krab.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz