Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Problémy se liščí farmou v Souměři pokračují

28. 5. 2007 - TACHOV [Econnect / Děti Země]

-Záběry z hororu připomínají fotografie z liščí farmy-
-Záběry z hororu připomínají fotografie z liščí farmy-
Hrůzostrašné místo, tak by se podle dokumentace organizace Svoboda zvířat dala nazvat liščí farma v Souměři na Tachovsku. Provoz však nevadí jenom aktivistům za práva zvířat, ale také místním obyvatelům. Již na začátku tohoto roku se řešil problém se znečištěním studní - provozovatel farmy dostal pokutu a nařízení nápravných opatření. Nyní si místní stěžují na zápach, který se z farmy šíří. V obou případech pomáhá občanům sdružení Děti Země.

Obyvatelé Souměře i nedaleké Stráže u Tachova podali ve spolupráci s Dětmi Země podnět na Českou inspekci životního prostředí kvůli neúnosnému zápachu z liščí farmy v Souměři.

„Svůj podíl na vysokých emisích pachových látek by mohla mít nedostatečná údržba na farmě, především nepříliš časté odklízení liščího trusu. Vzhledem k tomu, že si na obtěžování zápachem stěžují desítky lidí, věříme, že inspekce podnět důkladně prošetří,“ říká Martin Hyťha z plzeňské pobočky Dětí Zeměuzavírá Hyťha. K podnětu inspekci připojilo svůj podpis 45 místních občanů. Žádají, aby inspekce nařídila podnikateli učinit taková opatření, která by šíření přílišného zápachu zabránila.

Činností soukromého zemědělce Jiřího Jáchima ze Souměře, který liščí farmu provozuje, se Děti Země zabývaly již na jaře loňského roku, kdy mu na základě jejich podnětu uložil Městský úřad v Tachově pokutu 25 000,- a provedení nápravných opatření kvůli znečištění vod ve studních.

Organizace Svoboda zvířat již v roce 2004 zveřejnila svědectví jednoho ze svých aktivistů, který se nechal na farmě zaměstnat. Z jeho výpovědi, fotografií a videozáznamu je zřejmé, že týraní zvířat překračuje všechny představitelné meze. Veškerou dokumentaci obdržely příslušné orgány státní správy, ale problémy v Souměři pokračují dále.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


PODPOŘTE Econnect

Myslíte si, že je naše práce užitečná? Dejte o nás vědět a umístěte na své stránky ZPRÁVY z Econnectu, nebo BANNER či IKONU Econnectu.
Více v sekci o Econnectu
Econnect - portál občanského sektoru

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz