Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

I letos si Brňané mohou koupit benefiční cihlu

24. 5. 2007 - BRNO [Econnect / Diecézní charita Brno]

Již osmý ročník veřejné charitativní sbírky „Brněnská akce cihla“ začne v ulicích jihomoravské metropole. Ve dnech od 4. do 15. června mohou lidé na sbírkových stanovištích opět pomoci rozvíjet služby Chráněného bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním postižením a autismem.

Za příspěvek dostanou dárci cihlu, kterou si mohou odnést domů, nebo ji podepsanou nechat na stanovišti. Pořadatelé je poté použijí při plánovaných rekonstrukcích.

Brněnská akce cihla proběhne na pěti stanovištích. Do osmého června budou dobrovolníci nabízet cihly "na čáře", tedy na tradičním místě setkávání na rohu České a Joštovy ulice, a na nároží Masarykovy a Panské ulice nedaleko hlavního brněnského náměstí. Po celou dobu konání sbírky až do patnáctého června pak budou fungovat další tři stanoviště, kterými budou hypermarket Globus, nákupní a zábavní centrum Olympia a obchodní centrum Futurum.

Výtěžek letošní sbírky je určen především na rekonstrukci dvou objektů za účelem rozvoje služeb pro lidi s mentálním postižením. Jde o faru v Dolních Věstonicích a bývalou mateřskou školku ve Skryjích. Tyto budou v první fázi využívány lidmi s mentálním postižením a autismem k rekreaci a volnočasovým aktivitám.

V příštích letech také zde vzniknou chráněná bydlení. Možnost žít ve vlastní domácnosti a osamostatnit se tak získá dalších dvanáct lidí.

Akce cihla má celonárodní charakter. K vzájemné spolupráci se letos spojila celá řada neziskových organizací - Portus Praha, sdružení Proutek a Jurta, Diecézní charita Brno, Charita Opava, Diakonie Českobratrské církve evangelické a občanské sdružení Slunečnice. Společným cílem je podpora rozvoje neústavních sociálních služeb v daných regionech.

Akce cihla již osmým rokem připomíná, že lidé s mentálním postižením nepatří do zvláštních ústavů, nýbrž mají žít v běžném prostředí mezi ostatními lidmi. Napomáháme tak vytváření sítě moderních sociálních služeb, které v mnoha zemích fungují desítky let, ale u nás zatím prakticky chybí, uvádějí organizátoři sbírky. Jejím mottem je: „Zakoupením cihly nám pomáháte žít stejný život, jako je ten váš. Děkujeme!“



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz