Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Den proti rakovině: pozor, nemoc tiká v každé rodině

15. 5. 2007 - PRAHA [Econnect / Pionýr]

- Český den proti rakovině -
- Český den proti rakovině -
Každý den se 142 lidí dozví, že mají rakovinu. I proto už pojedenácté letos 16. května vyjdou do ulic mladí lidé se žlutými látkovými kvítky, aby jejich prodejem v jedné z nejznámějších sbírek získali peníze na činnost Ligy proti rakovině. Akce se již tradičně zúčastňují i členové organizace Pionýr, letos v ojedinělém počtu více než 900 sběračů v 73 městech a obcích.

"Doma jsem to nezažil," říká Pavel, desetiletý člen pionýrského oddílu z Prahy. "Přišel k nám ale soused, tatínkův dobrý kamarád, že má rakovinu a musí ihned jít do nemocnice. Byl hrozně smutný, protože se bál, co se stane s jeho malým pudlem." Pejska si po dobu léčby vzala sousedova neteř. Jestli ale po cestě do školy bude Pavel opět potkávat souseda na ranní procházce se psem, není ještě jisté.

"Půjdu s vedoucí," rozhodl se Pavel, že se také Českého dne proti rakovině zúčastní. Samostatně mohou ale prodávat kytky symbolizující měsíček lékařský jen osoby starší 15 let. Vedoucí pionýrských oddílů ale budou často doprovázet i mladší členové, kteří chtějí přispět dobré věci.

"Oddíly se k účasti na Českém dni proti rakovině přihlásily už v březnu. Díky tomu, že pionýrské kolektivy působí i v řadě měst, kde se zatím sbírka nepořádala, může právě iniciativa této organizace přiblížit činnost Ligy proti rakovině dalším občanům," uvedla Irena Černá z Pionýra. Leták, který dostanou všichni, kteří si kytičku za minimální příspěvek dvacet korun zakoupí, je letos zaměřený na děti a rodinu.

Pomoci je možné nejen koupí symbolického kvítku, ale také zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KVET na číslo 87 777 (z ceny jedné DMS, která je 30 korun, Liga proti rakovině obdrží 27 Kč) nebo příspěvkem na konto u ČSOB s číslem účtu 65 000 65/0300. "Podle nejnovějších statistických údajů se onkologickým pacientem stane každý třetí občan České republiky! Pomozte i vy v boji proti rakovině," vyzývají organizátoři sbírky.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz