Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Jihoafrická raperka povede v Kladně hiphopový workshop

25. 4. 2007 - KLADNO [Econnect / Člověk v tísni]

V pátek 27. dubna od 13 hodin bude v Kladně v prostorách Základní školy Praktická (Pařížská 2249) znít hip hop. Jihoafrická hiphopová zpěvačka Shameema Williams zde povede hudební workshop určený dětem ze sociálně vyloučených lokalit, s nimiž pracují zaměstnanci kladenské pobočky společnosti Člověk v tísni. Děti, které se zúčastní hudebního workshopu, se od Shameemy naučí základy rapové techniky, dozvědí se, co to hiphop je, a co znamená pro miliony lidí na celém světě.

"Cílem projektu PeaceXchange, v rámci kterého navštíví Českou republiku i raperka Shameema, je, aby si mladí lidé osvojili schopnost řešit konflikty nenásilným způsobem a aby si uvědomili důležitost tohoto počínání," říká koordinátorka projektu Martina Hurdová ze společnosti Člověk v tísni. Projekt probíhá v dalších třech evropských zemích.

K představení tohoto složitého tématu byly vybrány tři formy blízké mladým lidem na celém světě, které zároveň fungují jako určitá pojítka mezi odlišnými kulturami i zkušenostmi - divadlo, hudba a sport. Projekt trvá tři roky a každý rok se nese ve znamení jednoho tématu: divadlo (2006), hudba (2007) a sport (2008).

"Věříme, že mládež z vybraných lokalit ocení setkání s uznávanou kapacitou věnující se jejich oblíbenému hudebnímu stylu. Sociální pracovníci zase oceňují dlouholeté zkušenosti Shameemy Williams v sociální oblasti a její snahu bojovat hudbou proti násilí, s nímž má její země velmi bolestné zkušenosti," dodává Martina Hurdová.

Shameema Williams se hiphopu a poezii věnuje už 12 let. Od roku 2000 pracuje jako lektorka hiphopových workshopů pro mladé lidi v rehabilitačních centrech a věznicích po celé Jihoafrické republice. Svou uměleckou dráhu zahájila na raperských soubojích v Kapském městě, v roce 2000 založila tříčlennou ženskou skupinu Godessa, která se ve svých textech věnuje sociálním tématům, jako je kriminalita mládeže a boj proti HIV/AIDS. V České republice bude Shameema Williams trávit celý týden.

Součástí projektu PeaceXchange je i hiphopová soutěž pro mladé lidi ve věku 15-20 let, kteří mohou do konce června nahrát své vlastní hiphopové písně na témata: tolerance, respekt nenásilí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz