Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Aprílové noční dvacítky se zúčastnilo přes 500 turistů

23. 4. 2007 - PLZEŇ [Econnect]

V noci 20. dubna 2007 proběhl v Plzni jubilejní 20. ročník turistické akce Aprílová noční dvacítka, kterou pořádá Odbor Klubu českých turistů Plzeň - Bolevec. Aprílová noční dvacítka je tradičně zařazena do skupiny mezinárodních akcí IVV a letos také mezi 200 elitních akcí KČT „Dvoustovka“.

Kdo v Plzni zatoužil v pátek 20. dubna strávit netradičně večer, mohl se vydat na noční pochod zvaný Aprílová dvacítka. Novinkou pro jubilejní 20. ročník tradiční turistické akce byla pro tento rok možnost vybrat si pro start ze dvou míst. Starty byly připraveny z Plzně - Bolevce a také z obce Zruče, která leží asi pět kilometrů od Plzně. Obě trasy měly cíl opět v místě startu, přičemž účastníci si navíc mohli vybírat délku své noční cesty. Na trasy dlouhé 6, 10, 15 a 20 kilometrů se nakonec vydalo přes 500 turistů vybavených nezbytnými baterkami.

„Akce proběhla bez komplikací, ke spokojenosti účastníků i pořadatelů, k čemuž přispělo i téměř ideální počasí. V cíli účastníci samozřejmě již tradičně obdrželi pamětní list a dřevěný suvenýr akce,“ hodnotí noční pochod v okolí Plzně jeho hlavní pořadatel Lukáš Ptáček z Klubu českých turistů v Plzni - Bolevci.

Ptáček dodává: „Rozhodně mohu vyvrátit, že Aprílová noční dvacítka je seniorským setkáním. Naše akce se vyznačuje právě velkým počtem mladých lidí. Jde o to nabídnout zajímavý program. Aprílová dvacítka toto splňuje.“

Vede totiž například přes Krkavec - druhý nejvyšší vrch v okolí Plzně (505 m n. m.), který se ve středověku nazýval Drsník - podle drsného křoví. V roce 1901 byla na vrcholu odborem Klubu českých turistů v Plzni vystavěna rozhledna vysoká 18 m s šestnáctimetrovým ochozem, na který vede 98 schodů. Dalšími místy, kterými se již tradičně aprílový noční pochod ubíral, je například Senecký rybník nebo rozhledna Sylván.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz