Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tento týden proběhne ve znamení městských cyklojízd

16. 4. 2007 - PRAHA [Econnect]

Pražská cyklojízda 22. 6. 2006 V průběhu tohoto týdne se uskuteční cykojízdy v Praze, Plzni, Brně, Ostravě a dalších místech. Jejich obliba každým rokem narůstá a stávají se nepřehlédnutelným požadavkem na zlepšení dopravních možností cyklistů ve městech. Budou předvojem či přímo součástí oslav Dne Země. Pro účastníky je připraven doprovodný program a různá zpestření. Pražská cyklojízda má například evokovat pojízdnou botanickou zahradu včetně zvířeny.

Jarní cyklojízda projede Prahou ve znamení ptačího zpěvu, zvukově upravených kol a pohyblivého květinářství. Některá kola budou vybavena mini FM vysílačem, jiná povezou rádia s kazetovým nebo CD přehrávačem. Projíždějící kolomanifestace zazní nejen v ulicích, ale lokálně také v pražských rádiích. Přivezte s sebou rádio na baterie a budete moci vyladit zvuk džungle. Majitelé rostlin mohou vyvětrat své pokojové rostliny. Zeleň umístěná na zadním nosiči kol navodí pocit mobilní botanické zahrady, prostoupené hlasy domácího i exotického ptactva. Cyklojízda se pojede ve čtvrtek 19. dubna v 18. hodin z náměstí Jiřího z Poděbrad.

Plzeňskou cyklojízdu organizují Děti Země ve středu 18. dubna od 16,30 hodin v rámci kampaně Plzeň pro cyklisty - cyklisté pro Plzeň. Sraz je U Branky na pěší zóně ve Smetanových sadech. Cyklisté chtějí ukázat, že jízdní kolo je dopravní prostředek vhodný pro provoz v Plzni, šetrný k životnímu prostředí, levný, rychlý, pohodlný a zdravý. Vítané jsou i maminky (a tatínkové) s cyklopřívěsy nebo sedačkami pro děti (včetně dětí), dvojkola a další nezvyklé dopravní prostředky na lidský pohon. Na konci cyklojízdy budou vyhlášeny výsledky soutěže o nejmladšího, nejstaršího a nejnezvyklejšího účastníka. Také na tuto cyklojízdu je vhodné vzít sebou v hudební nástroje (píšťaly a píšťalky, bubny, kytary, trubky, klaksony, rolničky, hřebeny …). Tempo jízdy bude pomalé a zvládne jej i zcela netrénovaný člověk.

Osmnáctý ročník srazu cyklistů s manifestační jízdou centrem Brna pořádají ve čtvrtek 19. dubna Bicybo, Hnutí Duha a Nadace Partnerství. Doprovodný program nabízí od 12. hodin různé soutěže a zajímavá doprovodná vystoupení. Vlastní sraz cyklistů je v 16. hodin, a po dalších informačních vystoupeních bude v 17. hodin hromadný odjezd. Můžet přijet podpořit tuto akci nebo alespoň shlédnout doprovodný program.

Ukázat všem, že kolo je doprava chtějí také v Ostravě. Celý pátek 20. dubna probíhají na Slezskoostravském hradě akce ke Dni Země a odjezd na projížďku městem je plánovám na 17. hodinu. Jedná se o nenáročnou vyjíždku na kolech pro všechny, trasa se volí společnou domluvou účastníků. Více na serveru Ostravské cyklojízdy

Kromě cyklojízd ve městech se v průběhu jara koná i nespočet cykloturistických akcí a závodů. Kalendář akcí pro cyklisty nabízí informační portál NaKole.cz.

Text byl sestaven s využitím tiskových zpráv pořádajících organizací.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Press servis

Snadné zasílání tiskových zpráv NNO do médií.
Využijte internetovou službu Econnectu pro Vás.
http://press-servis.ecn.cz/

Press Service - snadné zasílání tiskových zpráv

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz