Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na Puškinově náměstí zítra vystoupí skupina Garáž

3. 4. 2007 - PRAHA [Econnect / Puškinovo náměstí]

Video obsah

Aktivity za zachování zeleně a dětského hřiště proti výstavbě podzemních garáží na Puškinově náměstí v pražské Bubenči podpoří zítra legendární skupina Garáž. Na základě analýzy, která prokázala nevhodnost záměru, zastavili radní Prahy 6 projekt výstavby na další čtyři roky. Koncert tak bude oslavou úspěchu občanského sdružení a jeho sympatizantů.

Legendární undergroundová skupina Garáž vystoupí ve středu 4. dubna v 17 hodin na Puškinově náměstí v Bubenči. Koncert pořádá Občanské sdružení Puškinovo náměstí jako oslavu svého dílčího vítězství ve sporu s radnicí Městské části Prahy 6.

Občanské sdružení a jeho příznivci chtějí oslavit skutečnost, že radní pozastavili na příští čtyři roky projekt výstavby podzemních garáží pod parkem na náměstí. „Myslíme si, že je čas k oslavě a zároveň k poděkování těm, kteří nás podporují a pomáhají nám. Ukázalo se, že lidem není jedno, kde a jak žijí, a vnímají, zda s nimi někdo vede dialog a zeptá se spíše jich, než investorů, co si přejí v bezprostřední blízkosti svého bydliště,“ říká tisková mluvčí sdružení Hana Palesová.

Jedním z hlavních argumentů občanského sdružení je dokument nazvaný Analýza dopravy v klidu na vybraném území Městské části Prahy 6. Poměrně absurdní je fakt, že si tuto studii k parkováním v centrální části Bubenče nechala v roce 2004 zpracovat sama radnice. Za nejefektivnější řešení studie nepovažuje vybudování placených podzemních garáží, ale zavedení zón placeného stání a povrchových parkovišť, která budou využívána pro návštěvnické parkování nebo jako záchytná parkoviště.

Petici proti výstavbě podzemních garáží na Puškinově náměstí podepsalo v předchozích dvou letech již více než 1700 lidí. „Lidé zkrátka nechápou, proč by měl za oběť garážím padnout park a proč by si jejich děti měli hrát v těsné blízkosti vjezdových a výjezdových ramp,“ říká předsedkyně sdružení Martina Dbalá. Ta navíc upozorňuje, že vybudování podzemních garáží bude jednoznačně dražší než zavedení zón placeného stání nebo povrchových parkovišť.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Press servis

Snadné zasílání tiskových zpráv NNO do médií.
Využijte internetovou službu Econnectu pro Vás.
http://press-servis.ecn.cz/

Press Service - snadné zasílání tiskových zpráv

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz