Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kenští koordinátoři rozvojových projektů přijeli do České republiky

2. 4. 2007 - PRAHA [Econnect / Humanistické centrum Dialog]

Charles Juma Onyango a George Odhiambo Amisi, dva z nejaktivnějších keňských koordinátorů Kampaně lidské podpory Humanistického hnutí, přijeli na návštěvu České republiky. Cílem jejich pobytu je informovat českou veřejnost o rozvojových projektech a situaci v Keni, především formou přednášek a besed.

Během své cesty již navštívili několik českých měst, mimo jiné Žďár nad Sázavou, Brno, Vlašim, Ústí nad Labem nebo České Budějovice, kde se uskutečnila setkání nejen se zájemci o dění v Africe. Hlavním cílem všech akcí je informovat o všech projektech Humanistického hnutí, kterým se v Keni i v Čechách věnuje několik stovek dobrovolníků.

Oba koordinátoři se těchto aktivit účastní již řadu let a díky nim například chodí do školy několik stovek dětí v rámci projektu "Adopce afrických dětí – projekt pomoci na dálku". Kromě adopce oba koordinují také bezplatné kurzy alfabetizace, řemeslnické kurzy či zemědělské projekty. Všechny tyto aktivity dávají větší naději do budoucna nejen místním dětem, ale také mladým lidem a ženám.

Začátkem tohoto roku otevřel tým Charlese Jumy školku ve vesnici Paponditi, která se nachází poblíž Viktoriina jezera. Do školky v prvním trimestru nastoupilo hned 80 dětí, jejichž rodiče by si jinak zaplacení školného na placené škole nemohli dovolit. Otevření vzdělávacího centra v Paponditi předcházelo otevření podobného centra již v lednu 2006 v Miwani, rodné vesnici Charlese Jumy, která několik posledních let strádá kvůli ukončení provozu továrny na cukrovou třtinu. Tuto školu dnes navštěvuje také přibližně stovka na dálku adoptovaných dětí. Mezi další aktivity Charlese Jumy patří také účast na přípravě Prvního afrického humanistického fóra, které se bude konat v Keni v květnu příštího roku.

Stejně jako Charles, i George, rodák z Kitmikayi, pomáhá ke vzdělání několika desítkám dětí v již zmíněném Kisumu, kde spolu s jeho spolupracovníky otevřel školu pro chudé děti z okolních čtvrtí.

Kromě všech zmíněných aktivit se oba koordinátoři podílejí na místní osvětě proti HIV/AIDS, což je v současné době na černém kontinentě jedno z nejpalčivějších témat. Charles Juma i George Amisi budou v České republice do čtvrtka 5. dubna, poté se vrací zpět do Keni.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz