Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ústecká YMCA na Zelený čtvrtek odstartuje sbírku

28. 3. 2007 - ÚSTÍ NAD LABEM [YMCA / Econnect]

Velikonoční benefiční koncert připravily na Zelený čtvrtek, tedy pátý duben, křesťanské sdružení mladých lidí YMCA spolu se Základní uměleckou školou v Neštěmicích. Koncertem, jehož začátek je naplánován na 18. hodin, bude slavnostně zahájen další, již v pořadí 5. ročník Veřejné sbírky pro obnovu areálu Dominikánského kláštera. Klášter je nejstarší kulturní památkou na území města Ústí nad Labem.

Výtěžek z benefice poputuje na účelově zřízené bankovní konto Veřejné sbírky: 1111 095/2400. Každý návštěvník koncertu či jiný dárce může finančně přispět vhozením peněz do zapečetěné kasičky umístěné při vstupu na koncert v kostele sv. Vojtěcha nebo přímo na výše uvedené bankovní konto.

„Sbírkou chceme dát lidem možnost spolupodílet se na obnově a oživování jednotlivých částí areálu Dominikánského kláštera, např. klášterní zahrady nebo zachovalých sklepních prostor, kde může jednou vzniknout Literární kavárna nebo vinárna. Sbírkou též chceme informovat ústeckou veřejnost, že hodnotné kulturní památky je nutné chránit a starat se o ně, a to stojí peníze a pravidelné úsilí,“ říká předseda Rady YMCA v Ústí nad Labem Pavel Hušek.

Benefičním koncertem bude návštěvníky provázet Severočeské smyčcové kvinteto, Pěvecký komorní sbor Cconcerto a sólisté s nabitým hudebním programem: A. Vivaldi - Sinfonia G dur, I. věta Allegro, anonym - Allelujah, moravská lidová Matičko Boží, J. Haydn - Koncert C dur, I. věta Allegro, J. S. Bach - Air, A. Caldara - Ego sum, F. Gregora - Etuda pro kontrabas, A. Vivaldi - Gloria, M. A. Charpentier - Preludium z Te Deum. Velikonoční slovo zazní z úst Marka Fajfra bývalého faráře Církve bratrské z Prahy.

Dalším způsobem, jak lze podpořit obnovu kulturní památky, je pravidelné přispívání do Fondu obnovy areálu Dominikánského kláštera, který byl založen u Komunitní nadace Euroregionu Labe. Cílem fondu je získávat a shromažďovat finanční prostředky právnických a fyzických osob, které mají zájem podílet se na revitalizaci a obnově klášterní zahrady a na rekonstrukci klášterního sklepa pro vznik nové Literární kavárny v centru města Ústí nad Labem. Číslo transparentního účtu pro příjem vkladů do fondu je 15769963/0300, var. symbol fondu je 9016. "Před zasláním finančního příspěvku prosím kontaktujte pracovníka Komunitní nadace Euroregionu Labe pro vyřízení nezbytných formalit," žádají organizátoři sbírky.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz