Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V plzeňské Naději se chystá dětský karneval

28. 3. 2007 - PLZEŇ [Naděje / Econnect]

Dětský maškarní karneval pořádá plzeňská Naděje pro romské děti z nízkoprahového klubu Bludiště a předškolního klubu Slunečnice. Akce se uskuteční ve čtvrtek 29. března od půl třetí odpoledne v prostorách pobočky Naděje v Železniční ulici 36. Děti se mohou těšit na odpoledne plné soutěží a her, hudby a tance.

"Ale hlavně je čeká vyhlášení nejlepších masek. Ti nejlepší si odnesou něco na památku," uvedl Daniel Svoboda ze sdružení Naděje. Na program jsou zváni také rodiče dětí a uživatelé sociálních služeb pobočky Naděje v Plzni.

Akce je financována z programu Transition Facility Evropské unie prostřednictvím projektu (NE)vědět z(NE)výhodňuje. Projekt je zaměřen na pomoc občanům romské národnosti. Cílem je ochrana před sociálním vyloučením, zvýšení vzdělanosti, lepší zaměstnatelnost a efektivnější integrace romské menšiny do společnosti. Uvedených cílů projekt dosahuje prostřednictvím sociálně – pedagogické práce s dětmi předškolního věku a s dětmi ve věku od šesti do deseti let.

Projekt se soustřeďuje též na kontakt s rodiči dětí, s vyučujícími na školách, kam děti docházejí, a ve zvláštních případech je v kontaktu též s pedagogicko psychologickou poradnou. Projekt má trvání dvanáct měsíců a byl zahájen v srpnu 2006.

Cílem občanského sdružení Naděje, které v rámci svého integračního programu připravuje čtvrteční dětský karneval, je vybudování a provozování sítě služeb lidem v nouzi na křesťanských principech. Ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje Naděje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací i výchovnou, včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz