Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Brontosaurus vystavuje vtipy ze soutěže Ekofór

27. 3. 2007 - PRAHA [Econnect / Hnutí Brontosaurus]

-foto-
-foto-
Řeku Jizeru v potrubí i nejekologičtější prostředek proti hmyzu můžete vidět na výstavě kreslených vtipů s tematikou životního prostředí Ekofór pořádanou Hnutím Brontosaurus. Výstavu naleznete od 26.3. do 25.4. 2007 v Praze, na zastávce metra B -- Karlovo náměstí, vestibul pod Palackého náměstím. Současně se blíží uzávěrka již čtvrtého ročníku soutěže kreslených vtipů s tématikou životního prostředí Ekofór 2007 aneb Humorem na přírodu. Své výtvory mohou zájemci zasílat ještě do konce března.

Výstava tvoří závěr putovní výstavy ekofórů ročníku 2006, která startovala v dubnu loňského roku a od té doby byla vystavována na více než 15 místech po celé České republice. Výstava zahrnuje vybraná díla z více než 600 prací, které se zúčastnily soutěže Ekofór 2006. Naleznete zde vtipy kreslené dětmi i dospělými, řada z nich je kreslena zkušenými karikaturisty. Cílem soutěže je především zvýšit zájem veřejnosti o naše společné životní prostředí.

Po nebývale úspěšném třetím ročníku soutěže, EKOFÓRU 2006, jehož se účastnili autoři všech věkových kategorií (z velké většiny děti a mládež) se 622 díly, vyhlašuje Hnutí Brontosaurus čtvrtý ročník soutěže tvorby vtipných výtvarných děl s tematikou životního prostředí EKOFÓR. Soutěžící mohou tvořit kreslené vtipy se zamyšlením nad životním prostředím a posílat je na adresu ústředí Hnutí Brontosaurus – Kancelář Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 10, 602 00 Brno, popřípadě v elektronické formě na e-mailovou adresu ekofor@brontosaurus.cz.

Ústředním tématem letošního ročníku soutěže je Zajíc, tato postavička se pak musí ve vtipu vyskytovat (v jakémkoliv kontextu, tedy i okrajově, ale musí s celkem nějak souviset), což je podmínkou zařazení díla do soutěže.

Přestože je soutěž věnována především mládeži, zapojit se do ní mohou lidé všech věkových kategorií, a to kreslenými vtipy v kategoriích "Zajíček" (kreslený vtip dětí do 15 let včetně), "Zajíc" (kreslený vtip autorů starších 15 let) a nově také "Příběh" (kreslený vtipný příběh ve formě stripů, bez věkového omezení). Formát prací musí být max. jedna stránka A4 (platí i pro kategorii "Příběh"); jeden autor může zaslat maximálně tři práce. Další podrobnosti o soutěžních podmínkách najdou zájemci na webové stránce EKOFÓRU. Uzávěrka pro zasílání prací je 31. 3. 2007. Poté bude pořadateli vybráno 25 nejlepších děl z každé kategorie, která se zúčastní putovní výstavy na ekologicko výchovných akcích, hudebních festivalech a jiných veřejných akcích, kde bude moci veřejnost – laická porota – vtipy hodnotit. Pro vtipy bude možné hlasovat i na webové stránce Ekofóru, kde budou soutěžní díla zveřejněna. O nejlepších pracích bude rozhodovat rovněž odborná porota, složená ze zástupců významných českých ekologických organizací a zástupce České unie karikaturistů. Vítězové vybraní nezávisle na sobě laickou i odbornou porotou budou vyhlášeni v sobotu 24. 11. 2007 na festivalu Týká se to také Tebe, pořádaném Klubem kultury Uherské Hradiště, a budou odměněni zajímavými cenami od sponzorů EKOFÓRU. Vyhlášením vítězů však výstavy EKOFÓRU 2007 nekončí, i poté budou práce vystavovány v různých městech po celé ČR.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

7. 2. 2012

Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz