Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace Forum 2000 zve na Veletrh neziskových organizací

27. 3. 2007 - PRAHA [Forum 2000]

Nadace Forum 2000 vás zve na osmý ročník Veletrhu neziskových organizací – NGO marketu, tentokrát s podtitulem „Aktivní občanství mladých“. Ačkoliv do uskutečnění samotné akce zbývá více než týden, už nyní byl zaznamenán jeden zásadní úspěch. Je jím rekordní počet více než sto padesáti přihlášených neziskových organizací, jež projevily zájem se na veletrhu prezentovat a přiblížit tak svou práci široké veřejnosti. Kromě tradiční příležitosti k navázání spolupráce nabízí letošní NGO market i unikátní doprovodný program.

Veletrh neziskových organizací se koná od 9 do 18 hodin 4. dubna 2007 v prostorách Tyršova domu, Újezd 40, Praha 1.

"Oproti ročníkům předchozím bude předností letošního veletrhu větší přehlednost. Rozčlenění tradičních statických i multimediálních prezentací do tematických sekcí umožní návštěvníkům kromě snazší orientace lépe nahlédnout do rozličností širokého spektra neziskových organizací. Tradičně se o své zkušenosti podělí i zástupci zahraničních neziskových organizací, konkrétně z Německa, Polska, Slovenska, Maďarska, Ukrajiny, Běloruska, Moldávie a Taiwanu," uvedla Pavla Mandátová spoluorganizátorka veletrhu.

Doprovodný program, avizovaná novinka letošního ročníku, je jedinečný především svou pestrostí. Na své si přijdou všichni, návštěvníci i zástupci zúčastněných neziskovek. Paralelně budou probíhat debaty, veřejné semináře i uzavřené workshopy.

Semináře pro NNO budou vedeny jak kvalifikovanými zástupci neziskových organizací (NESsT, ICN, AMO) tak experty z konzultačních firem (Ckpk, Cheval).

Seminář „Otevřete se třetímu sektoru,“ jehož název je zároveň mottem celého letošního ročníku, je naopak určen mladým lidem, kteří se chtějí do činnosti neziskového sektoru teprve aktivně zapojit. Řeč bude především o dobrovolnictví, ale i o jiných možnostech angažování - například o programech Make a Connection nebo Mládež v Akci.

Veřejné diskuse o roli celebrit v neziskovém sektoru se zúčastní Vendula Svobodová, Aňa Geislerová, Tereza Kostková, Janis Sidovský a Peter Butko, kteří pohovoří o svých osobních zkušenostech s podporou aktivit neziskového sektoru.

Přednáška „Místo, co vypadá jako my - mladí a interkulturní město“ v podání britského experta Phila Wooda, který se zabývá společenskou přeměnou moderních metropolí a měst, jistě poslouží jako další inspirace. O aktivním budování občanské společnosti, pro změnu v zemích bývalého východního bloku bude řeč v debatě s názvem „Postkomunistická veřejnost a neziskovky.“

"Multikulturní večer pro zástupce zúčastněných organizací hudebně doprovodí populární kapela Bengas. Na to vše a mnohé další se můžete těšit 4. 4. v Tyršově a my Vás tímto znovu srdečně zveme s pobídkou: Otevřete se třetímu sektoru!" dodala Pavla Mandátová spoluorganizátorka veletrhu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz