Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sedm dobrovolníků převzalo v Třinci cenu Křesadlo

26. 3. 2007 - TŘINEC [Adra / Econnect]

Pod záštitou starostky města Třince Věry Palkovské proběhlo dnes slavnostní předávání prestižní ceny Křesadlo 2006. Tato cena je určena dobrovolníkům, kteří svůj volný čas nezištně věnují lidem kolem sebe.

Udílení ceny Křesadlo se v Třinci konalo poprvé a setkalo se s výborným ohlasem veřejnosti i neziskových organizací. Pořádající Dobrovolnické centrum ADRA evidovalo 53 kvalitních nominací, z nichž hodnotící komise složená ze zástupců organizací, médií a členů státní samosprávy vybrala sedm dobrovolníků, jimž byla cena udělena.

Z rukou starostky Třince Věry Palkovské, předsedy Národního dobrovolnického centra sdružení Hestia Jiřího Tošnera a výkonného ředitele humanitární organizace ADRA Jana Bárty přijala Křesadlo dobrovolnice Anna Gavendová za dlouholetý trénink oddílu orientačního běhu mládeže, přípravu sportovních závodů a výpomoc ve vedení Klubu Marie, také Marie Adamusová za založení a vedení Klubu Marie, který se věnuje ženám po ablaci prsu, oceněn byl i Bruno Heider, a to za založení a řízení střediska Filadelfie – přístav Oldřichovice, které provádí výstavbu rodinných domků pro pěstounské rodiny.

Další Křesadlo převzala předsedkyně Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí, klub SOS Třinec Pavla Kajzarová, pátou z oceněných byla Věra Byczanská, jež Křesadlo převzala za dlouholeté a odpovědné vedení Klubu českých turistů v Třinci. Za odpracování asi 700 hodin při malířských pracích na stavbě Sborového centra Hutník a pomoc duševně nemocným lidem v komunitním centru byl oceněn dobrovolník Tomáš Lipka a konečně Jindřich Veit za organizování turistických vycházek do přírody pro seniory.

Hlavní myšlenkou celé akce bylo symbolické poděkování lidem, kteří zdarma věnují svůj volný čas obecně prospěšným činnostem. Předávání ceny Křesadlo 2006 proběhlo i v dalších osmi městech České republiky – těmi byly Praha, Turnov, Karlovy Vary, Ústí nad Labem, Kladno, Plzeň, Písek a Liberec. Křesadlo za rok 2006 obdrželo celkem 50 dobrovolníků.

„Tímto oceněním děkujeme obyčejným lidem, kteří dělají neobyčejné věci. Uvědomujeme si, jak mnoho času, úsilí a lásky věnují dobrovolníci světu kolem sebe a chceme, aby se o jejich krásné činnosti dozvěděli ostatní občané,“ řekl Michal Čančík, vedoucí Dobrovolnického centra ADRA Frýdek-Místek.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz