Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Pro otrokovické se připravuje velikonoční jarmark

21. 3. 2007 - OTROKOVICE [Econnect / Naděje]

Jarní věnečky, drobná přáníčka, květinové vazby, ručně odlévané svíčky, keramika, malovaná trička, ručně zhotovená mýdla, kraslice a mnoho dalších zajímavých věcí: na to všechno se mohou těšit hosté velikonočního jarmarku, který připravují obyvatelé a zaměstnanci domova pro osoby s mentálním postižením Naděje v Otrokovicích. Tradiční velikonoční jarmark bude přímo v domově.

Během několika let se jarmark stal vyhledávanou událostí jak pro širokou veřejnost, tak zejména pro klienty domova i jeho zaměstnance. "Letos se setkáme v prostorách zahrady domova ve čtvrtek 29. března od 12 do 18 hodin. Tradičně budeme nabízet výrobky s velikonoční tématikou, ale také drobné dárkové předměty," uvedla Radka Jurečková z občanského sdružení Naděje. Hosté se budou moci občerstvit v kavárničce "U pampelišky" nebo mohou ochutnat zajíčkovy grilované speciality a sladké beránky.

V domově je k dispozici více než padesát míst v pěti odděleních rozdělených podle stupně postižení. O děti se stará kolektiv odborných zdravotních pracovníků, vychovatelé, sociální a rehabilitační pracovník. Všichni pracovníci se snaží vytvořit dětem skutečný domov, a to mimo jiné také tím, že se děti, které toho jsou schopné, zapojují do jednoduchých domácích prací nebo prací na zahradě a ve skleníku, který je součástí areálu spolu s trávníkem, altánkem, pískovištěm a dalšími možnostmi pro hry malých obyvatel. Domov slouží zároveň jako denní stacionář pro otrokovické děti a mládež, které zde tráví část dne a většina se zapojuje do aktivit chráněné dílny.

Součástí domova je dílna s keramickou pecí a dalšími možnostmi pro ruční práce, rehabilitace s masážní vanou, vířivou vanou a malým bazénem pro výcvik plavání a tělocvična. Místnost pro muzikoterapii je vybavena vodním lůžkem a reprodukční technikou. Je pamatováno i na vzdělání dětí, a to v detašovaném pracovišti pomocné školy přímo v domově.

Občanské sdružení Naděje, které domov v Otrokovicích provozuje, usiluje o vybudování a provozování sítě služeb lidem v nouzi na křesťanských principech. Ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje Naděje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací i výchovnou, včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz