Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sdružení postižených chtějí vyšší dotace

16. 3. 2007 - PRAHA [Radio Praha / Econnect]

Organizace zdravotně postižených požadují po ministerstvu zdravotnictví víc peněz na svou činnost. Letos by od něj totiž měly dostat zhruba o čtvrtinu menší dotace než loni. Sdružení zdravotně postižených a neziskové organizace dostaly v roce 2005 od ministerstva 196 milionů korun. Loni to bylo 166 milionů korun a letos se má rozdělit 120 milionů korun.

Zástupci sdružení handicapovaných v pátek předali ministerstvu dopis, kde ministra Tomáše Julínka vyzvali ke schůzce a jednání. Potvrdil to předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása.

Podle mluvčího ministerstva Tomáše Cikrta musel úřad dotace krátit kvůli zadluženému zdravotnictví. Cikrt uvedl, že ministerstvo chce i nadále podporovat konkrétní projekty pro nemocné. Rada podle Krásy ale navrhuje, aby dotace do budoucna nerozdělovalo ministerstvo zdravotnictví, ale úřad vlády.

Podle Krásy nyní organizace vyčkají, jakou odpověď od ministra dostane. Pokud se s jejich zástupci nebude chtít sejít, jsou připraveni obrátit se na premiéra Mirka Topolánka.

Svaz občanských sdružení Národní rada osob se zdravotním postižením usiluje o obhajování, prosazování a naplňování práv, zájmů a potřeb zdravotně postižených v součinnosti s orgány státní správy a samosprávy v ČR i mezinárodními institucemi. Organizace mj. navrhuje orgánům státní správy a samosprávy potřebná legislativní či jiná opatření ve prospěch osob se zdravotním postižením a posuzuje návrhy opatření, zpracované a jí předložené jinými orgány či institucemi, podílí se také na vypracování a realizaci dlouhodobých koncepcí vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením.

Rada také zabezpečuje spolupráci s mezinárodními organizacemi, sleduje a vyhodnocuje realizaci legislativních i jiných opatření ve prospěch osob se zdravotním postižením a zároveň zajišťuje osvětovou a poradenskou činnost. Vedle toho organizace vytváří a realizuje vzdělávací programy a vydává publikace, pořádá konference, semináře a další akce týkající se vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz