Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Desítky rodin v Grozném si za pomoci rozvojového projektu opravily poničené domy

2. 3. 2007 - PRAHA [Econnect / Charita ČR]

Celkem sto třiceti rodinám ve městě Groznyj na Severním Kavkaze pomohl projekt, zaměřený na opravu jejich válkou poškozeného domu. S omezenými prostředky právě dokončeného rozvojového projektu se podařilo každé z rodin zajistit jednu suchou místnost o minimálních rozměrech 20 metrů čtverečních. O úspěchu projektu z Grozného informovala Dagmar Kuzmová z Charity Česká republika.

Na každý dům byla z prostředků projektu pořízena dvě plastová okna, jedny dveře, zámky, okenní parapety a plné pokrytí střechy. Každý z účastníků projektu se aktivně podílel na rekonstrukci domu.

Společný projekt pod názvem Rekonstrukce rodinných domů v Grozném, v Čečensku Charity Česká republika, mise na Severním Kavkaze a místní (ingušské) nevládní organizace Centrum humanitární pomoci byl úspěšně ukončen 28. února. Deset měsíců trvající projekt byl financován z prostředků Humanitární pomoci Evropské komise (ECHO). Bezmála 350 000 EUR bylo využito na částečnou rekonstrukci rodinných domů poškozených válečným konfliktem, pro navrátilce do Čečenska.

"Monitoring, provedený pracovníky Charity ČR, prokázal 100 % úspěšnost projektu. Všech 130 domů je částečně zrekonstruováno a obydleno," upřesnila Dagmar Kuzmová.

Podle posledního průzkumu prováděným Charitou ČR, mise na Severním Kavkaze a nevládní organizací Centrum humanitární pomoci je dnes v Grozném okolo 290 rodinných domů, částečně nebo zcela poškozených během rusko-čečenské války. Charita Česká republika plánuje i v roce 2007 rekonstruovat dalších přibližně sto dvacet rodinných domů v Grozném.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz