Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace vyhlásila nejlepší mladé sportovce města Plzně za rok 2006

27. 2. 2007 - PLZEŇ [Econnect]

Ve čtvrtek 22. února proběhlo v obřadní síni plzeňské radnice vyhlášení prestižní ankety o nejlepšího sportovce města Plzně, kterou každoročně vyhlašuje Nadace sportující mládeže. Jsou známy nejen vítězové v kategoriích mladšího žactva, staršího žactva a dorostu, ale i v kategorii nejlepší sportovní akce v Plzeňském kraji, která byla pro letošní rok novinkou ankety.

Nadace sportující mládeže byla založena v roce 1993 a na poli podpory sportovních talentů (přibližně do 18 let) působí v městě Plzni již více než deset let. Jejím posláním je zlepšování podmínek pro výběr, výchovu a další rozvoj sportovně talentované mládeže. Jednou z nejtradičnějších a nejviditelnějších akcí Nadace je každoroční udílení cen o nejlepší sportovce města Plzně.

Ocenění jsou rozdělena do několika kategorií. Mezi mladšími žáky se v obřadní síni radnice, kde se slavnostní akce konala, představila trojice nejlepších, kteří obdrželi titul „Sportovní naděje z Plzně.“ Patří mezi ně devítiletý jezdec bikrosu Jaroslav Kadlec, biatlonista Jiří Kanta a fotbalistka plzeňské Viktorie Kateřina Svitková.

Mezi oceněnými družstvy se objevili opět mladé fotbalistky z FC Viktorie Plzeň, futsalisti SK Indoss Plzeň, za gymnastiku starší žačky SK Slovanu, mladší žáci házenkářského klubu SSK Talent 90 a starší žáci TJ Plzeň za úspěchy v pozemním hokeji. Za dorostenecká družstva převzali ocenění mistři republiky - běžci štafety AK Škoda Plzeň, hokejbalisté HBC Škoda Plzeň, házenkáři Lokomotivy a stejně jako v případě starších žáků – pozemní hokejisté- dorostenci TJ Plzeň.

Mezi jednotlivci, kde se již hraje o prvenství, bylo v kategorii staršího žactva nominováno šest sportovců a mezi dorostenci dokonce deset. Vítězem v kategorii staršího žactva se stala kickboxerka Martina Jindrová ze školy bojových umění Narama. V roce 1996 vybojovala například první a druhé místo na MS v Řecku – light, full a také prvenství na ME v Německu – lightcontact a Mistrovství ČR ve fullcontactu.

V těžké dorostenecké konkurenci nakonec převzal titul Sportovec Plzně z rukou primátora dvacetiletý judista Tomáš Funfálek z Judoclubu Plzeň, který jen v loňském roce vybojoval mimo jiné titul Mistra ČR juniorů ale i druhé místo stejné soutěže v kategorii seniorů a na Mistrovství Evropy se umístil ve váze do 60kg na sedmém místě.

Novinkou byla volba nejlepších sportovních akcí roku 2006 určených pro sportovce ve věku od 12 do 19 let. Cílem nadace je podpořit touto formou pořadatele významných svazových soutěží, sportovních memoriálů a pohárů. Podmínkou je, že pořadatelem musí být sportovní subjekt, mající sídlo na území města Plzně a vybraná akce se musí odehrát na území Plzeňského kraje. V očích poroty nejlépe uspěl 5. ročník mezinárodního turnaje v badmintonu (smíšená družstva žáků), který pořádal TJ Sokol Plzeň Doubravka.

Navíc byla v anketě oceněna jedna z akcí z programu TOP Junior Sport Plzeň. „Aktivity označované jako TOP Junior Sport Plzeň jsou akcemi, vybranými na základě projektu a speciálních kritérií, které stanovila Nadace sportující mládeže pro město Plzeň. Mezi tato kritéria například patří mezinárodní obsazení akce nebo schopnost dotovat akci alespoň z 50% ze zdrojů pořadatelské organizace,“ říká Vlastimil Libeš z Nadace sportující mládeže. Tuto prestižní cenu získal Evropský pohár mládeže generála G. S. Pattona v moderním trojboji.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz