Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Člověk v tísni vyhlašuje hiphopovou soutěž

23. 2. 2007 - PRAHA [Econnect / Člověk v tísni]

Hiphopovou soutěž pro všechny mladé lidi ve věku 15-20 let vyhlašuje v rámci mezinárodního projektu PeaceXchange společnost Člověk v tísni. Soutěže se mohou zúčastnit neprofesionální jednotlivci i skupiny. Úkolem soutěžících je nahrát vlastní song s textem na téma tolerance, respekt či nenásilí. "Pokud tato témata pokládáte za důležitá, nabídněte možnost účasti v soutěži studentům vaší školy," vyzývají organizátoři.

Vítěz soutěže stráví na konci září 2007 týden v Berlíně, kde bude mít možnost nahrát spolu s ostatními výherci z Německa, Polska a Rakouska desku v profesionálním studiu. Vítězové ze všech čtyř zemí tu vystoupí na koncertu před početným publikem a budou mít možnost zblízka poznat berlínskou hiphopovou scénu.

Nahrávku s vlastním textem a základní informace o sobě nebo skupině musí účastníci zaslat na adresu Martina Hurdová, společnost Člověk v tísni, Sokolská 18, 120 00, Praha 2 do 30. června 2007. Písně musí být nahrány v češtině nebo v angličtině. Porotu budou tvořit pracovníci společnosti Člověk v tísni společně se členy známé české hiphopové skupiny Peneři strýčka Homeboye.

PeaceXchange je jedinečným projektem, jež má za cíl seznámit mladé lidi ve čtyřech evropských zemích s možnostmi mírového řešení konfliktních situací. Inspirace v pochází z afrických či latinskoamerických zemí, které mají s vyhrocenými konflikty letitou zkušenost, a tedy i prominentní zájem na předcházení podobným situacím.

K představení tématu byly vybrány tři formy blízké mladým lidem na celém světě, které zároveň fungují jako určitá pojítka mezi odlišnými kulturami i zkušenostmi: divadlo, hudba a sport. Projekt trvá tři roky a každý rok se nese ve znamení jednoho tématu: divadlo (2006), hudba (2007) a sport (2008).

Pozvaní odborníci na jednotlivá témata seznámí mládež v Německu, Rakousku, Česku a Polsku se svým pohledem, názorem a zkušenostmi. Mladí lidé ve zmíněných evropských zemích ale nebudou jen pasivními příjemci informací: naopak, sami se aktivně zapojí do připravených aktivit. Výsledkem bude, že si nenásilnou formou osvojí schopnost řešit konflikty klidným způsobem a že si uvědomí důležitost tohoto počínání.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz