Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Prahou prošel masopustní průvod alegorických kočárků

19. 2. 2007 - PRAHA [Radio Praha / Econnect]

Průvod alegorických kočárků v doprovodu klaunů na chůdách, maškar a dalších atributů masopustních oslav se v sobotu vydal centrem Prahy. Pořadatelé festivalu Bohemia Carnevale se tak rozhodli oslavit patnácté výročí založení mateřských center.

"Když jsme přemýšleli, jak obrodíme karneval, který navazuje na bohémské tradice, přišlo nám nejrozumnější začít u dětí. Když vložíme do dětí tradici a historii, povedou ji dál," řekla ředitelka festivalu Zlatuše Müllerová. Účastníci průvodu uspořádali na Staroměstském náměstí zhruba hodinové představení, které sledovaly davy lidí. Společně pak zazpívali několik písniček jako Pec nám spadla, nebo Skákal pes přes oves.

Nastrojit se do masek mohli zájemci v Clam-Gallasově paláci v Husově ulici, odkud průvod vyrazil. V jeho prostorách se také konají představení floristů, stylistů a hvězd bohémské módy. V centru Prahy se ve vybraných pražských hotelech, restauracích a barech konají také gastronomické přehlídky masopustní kuchyně.

Mateřská centra zřizují zpravidla matky na mateřské dovolené, které se zároveň podílejí na jejich samosprávě a zajišťují programy, umožňují matkám s malými dětmi vyjít z izolace, kam se celodenní péčí o dítě dostávají. Síť mateřských center v České republice je občanským sdružením sdružujícím jednotlivá mateřská centra z celé ČR. Vzniklo v roce 2001 na základě potřeby mateřských center, která vyplynula ze zkušeností jejich dlouhodobé spolupráce. Sdružení pomáhá vzniku nových mateřských center, poskytuje podporu a metodické vedení, vytváří prostor pro vzájemnou spolupráci a výměnu zkušeností a koordinuje společné projekty . Členem se může stát každé mateřské centrum, které je otevřené a dostupné všem sociálním skupinám bez ohledu na původ a rasu.

K patnáctému výročí mateřských center je na každý měsíc v roce připravena akce, která vážně i s humorem upozorní na přínos mateřských center pro společnost, otevře problémy, se kterými se musejí rodiny s dětmi potýkat nebo ocení všechny, kdo se na činnosti center významně podílejí. Oslavy vyvrcholí v listopadu 3. kongresem mateřských center.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz