Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Aktivisté a myslivci chtějí společně chránit šelmy

12. 2. 2007 - PRAHA [Econnect / Hnutí Duha]

-Jaroroslav Palas (ČMMJ) a Kateřina Palásková (Hnutí Duha), Copyright © Českomoravská myslivecká jednota-
-Jaroroslav Palas (ČMMJ) a Kateřina Palásková (Hnutí Duha), Copyright © Českomoravská myslivecká jednota-
Českomoravská myslivecká jednota a Hnutí Duha dnes deklarovaly spolupráci při ochraně velkých šelem - rysů, vlků a medvědů. K tomu je přivedl rozrůstající se ilegální lov a společně chtějí postupovat proti pytlákům. Na jejich dopadení jsou vypsány desetitisícové odměny a občané mohou částku zvyšovat na transparentním bankovním účtu. O společném postupu a další spolupráci uzavřely obě organizace písemnou dohodu.

Českomoravská myslivecká jednota a Hnutí DUHA dnes oznámily, že budou spolupracovat při ochraně velkých šelem. Tato aliance má pomoci péči o rysy, vlky a medvědy v horských lesích. Obě organizace – které mají na některé otázky ochrany přírody odlišný názor – odsuzují ilegální lov, jenž odporuje mysliveckým tradicím a etice i platným právním normám. Proto se dohodly na společném postupu proti pytlákům, kteří šelmy ilegálně loví.

Předseda Českomoravské myslivecké jednoty Jaroslav Palas řekl: „Českomoravská myslivecká jednota chce podpisem této smlouvy upozornit na to, že ochrana přírody patří mezi hlavní aktivity myslivců. Součástí těchto aktivit je také spolupráce s různými organizacemi na ochraně velkých šelem. Každoročně na tuto činnost uvolňujeme finanční prostředky a naši zástupci se aktivně podílí na všech opatřeních, které podporují ochranu velkých šelem na našem území.“

Medvěd hnědý, největší evropská šelma

Českomoravská myslivecká jednota se přidala k vypsané odměně za informaci, jež povede k dopadení pytláka, který zastřelil rysa, vlka nebo medvěda. Vstoupí do správní rady, která řídí konto, odkud má být odměna vyplacena. Sama na něj přispěje 10 000 korun a vyzývá své členy, aby rovněž poukázali menší částky. Vypsaná odměna teď činí 50 000 korun. Přispět na ní může každý na transparentní účet u e-banky č. 1694749001/2400.

Hnutí Duha uvítalo nekompromisní postup ČMMJ, která odsuzuje všechny formy pytláctví bez ohledu na to, kdo pytláctví provozuje. „Naším společným cílem je bohatá, pestrá česká příroda a shodujeme se, že by v ní neměli chybět ani rysi, vlci a medvědi. Máme plnou důvěru, že vedení Českomoravské myslivecké jednoty a poctiví myslivci nebudou tolerovat ilegální lov vzácných šelem. Největší myslivecké sdružení v republice jasně říká – kdo střílí vzácné a státem chráněné šelmy, nemá v myslivecké obci co pohledávat,“ Kateřina Kotásková, předsedkyně Hnutí Duha.

Obě organizace hodlají na ochraně velkých šelem spolupracovat i nadále a jednají o dalších společných krocích. Partnerem pro ně bude státní správa, obce a uživatelé honiteb v místech, kde rysi, vlci nebo medvědi žijí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Press servis

Snadné zasílání tiskových zpráv NNO do médií.
Využijte internetovou službu Econnectu pro Vás.
http://press-servis.ecn.cz/

Press Service - snadné zasílání tiskových zpráv

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz