Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sdružení Altus rozdá dobrovolníkům 300 tisíc Kč v rámci programu Make a Connection

8. 2. 2007 - CHRUDIM [Altus / Econnect]

Mladí dobrovolníci, kteří mají chuť svým projektem pomoci komunitě, v níž žijí, mají možnost žádat o příspěvek na své aktivity. Finanční podporu až do výše 50 tisíc korun pro tým mohou získat mladí lidé ve věku od 16 do 24 let v šestém ročníku programu "Make a Connection – Připoj se", který vyhlásila Nadace rozvoje občanské společnosti společně se svým lokálním partnerem v Pardubickém kraji, občanským sdružením Altus.

Zájemci o účast v programu vyplní jednoduchý formulář, v němž specifikují cílovou skupinu, místo a termín realizace kdekoliv v Pardubickém kraji a zejména význam a přínos projektu. Svou žádost pak musí nejpozději do soboty 31. března 2007 předat Občanskému sdružení Altus, kde mohou zároveň získat všechny potřebné informace.

Poskytované granty jsou určeny na projekty, které si mladí lidé v rámci týmu společně navrhnou a uskuteční a které přinesou prospěch a užitek ostatním lidem – tedy celé místní komunitě obce, sídliště či města, starým lidem z domova důchodců, postiženým lidem, dětem z místní školy, studentům univerzity nebo například dětem z dětského domova. Podporované projekty mají iniciovat pozitivní změny, zlepšení nebo řeší problémy v blízkém či širší okolí, ve kterém mladí lidé žijí. Tématem projektu tak může být obnova komunitního života, starých tradic, společného setkávání lidí, posílení kulturních či sportovních aktivit, zlepšení soužití občanů, tolerance menšin či populárně naučné nebo ekologické projekty.

Kromě možnosti finanční pomoci budou pro vybrané zástupce podpořených projektů zorganizovány několikadenní školení. Na nich mohou dobrovolníci získat základní informace z řady oblastí, které úzce souvisejí s realizací neziskových projektů, jako je například problematika dobrovolnictví v České republice, fungování neziskového sektoru, státní správy, možnosti získávání finančních zdrojů, spolupráce s médii a podobně.

V minulosti bylo v rámci programu podpořeno například zorganizování Běhu Terryho Foxe se záměrem získat finanční prostředky na prevenci a boj proti rakovině, vytvoření naučné stezky v areálu pro poraněná a hendikepovaná zvířata v Pasíčkách v Boru u Skutče nebo projekt zaměřený na oživení života na sídlišti města Hlinska. Prostředky z programu pomohou také zrealizovat vytvoření a instalaci putovní výstavy panelů, které budou přibližovat životní příběhy starých lidí z domova důchodců, mezi dalšími podpořenými projekty jsou pak například chrudimský festival Lidi, pojďte si hrát nebo projekt Romské zpěvy.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz