Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita pomůže lidem, kterým vichřice poškodila domovy

22. 1. 2007 - PRAHA [Charita ČR / Econnect]

Lidem v nouzi, kterým v těchto dnech silný vítr poškodil jejich obydlí, je připravena pomoci Charita Česká republika. "Ti, kteří se ocitli následkem silného větru v tísnivé sociální situaci, se mohou obrátit se žádostí o pomoc na Charitu ve svém regionu. Jsme připraveni jim pomoci," vyzývá ředitel Charity ČR Oldřich Haičman.

Prostředky na tuto pomoc půjdou z výnosu letošní Tříkrálové sbírky, speciálně pak z dárcovských SMS. Ty zasílali dárci ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777. Celkový výtěžek letošní sbírky bude podle více než padesát milionů korun a bude opět věnován na potřeby lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Menší část výtěžku půjde na podporu humanitární a rozvojové pomoci v zahraničí.

Tříkrálovou sbírku pořádala Charita ČR v celostátním měřítku již posedmé. Koledníky v terénu bylo možné potkat do poloviny ledna, nyní probíhá úřední sčítání obsahu pokladniček. Dárcovské SMS je možné zasílat celoročně. Do Tříkrálové sbírky lze přispět také bankovním převodem nebo poštovní poukázkou na nově otevřené konto u České spořitelny s číslem 33001122/0800. Výsledky Tříkrálové sbírky jsou aktualizovány na adrese www.trikralovasbirka.cz.

Charita pomáhala, zejména seniorům a sociálně znevýhodněným, mj. při a po povodních v roce 1997, 1998 a 2002, při odstraňování škod po tornádu v Litovli a jinde. V zahraničí dosud pracuje na projektech pomoci po úderu vln tsunami v Indonésii a na Srí Lance.

Charita je největším nestátním poskytovatelem sociálně zdravotních služeb u nás. Hlavní činností Charity je pomoc potřebným na území České republiky - jde zejména o pomoc matkám s dětmi v tísni, lidem bez přístřeší, osobám se zdravotním a mentálním postižením, sociálně slabým rodinám, drogově závislým, opuštěným starým lidem, osobám, které se ocitly v osobní krizi, migrantům a uprchlíkům, vězňům a osobám vracejícím se z výkonu trestu. Charita provozuje poradny, stacionáře, přechodná ubytování, domovy na trvalý pobyt, hospice a podobně a vede projekty na začlenění do společnosti a využití volného času.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz