Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Amatérské kapely již po patnácté změří síly na soutěži Múza

17. 1. 2007 - PLZEŇ [Econnect]

Soutěžní festival amatérských kapel Múza má v městě Plzni mnohaletou tradici. V loňském ročníku se do soutěže přihlásilo 59 kapel, rok předtím dokonce 66. Hraje se totiž o možnost strávit několik dní v profesionálním nahrávacím studiu. 18. ledna proběhne v Divadle Pod Lampou první večer základního kola.

Účastníkem soutěže může být každá kapela, žánrově hrající cokoliv mimo folk&country. Soutěžní festival je otevřený především všem ostatním hudebním stylům - rock, dance, HC, metal, punk, ska, alternativa, hip-hop, pop, reggae apod. Podmínkou je rovněž, aby kapela doposud nenatočila nahrávku pod křídly oficiálního vydavatelství. Samozřejmostí je vlastní autorská tvorba.

Múza je rozložena do několika soutěžních večerů, které proběhnou v Divadle Pod Lampou v období leden až květen 2007. Nejlepší postupují do tzv. semifinálových kol, a z nich už vede cesta do hlavního finále nebo do finále diváckého.

O postupu do hlavního finále rozhoduje porota, která je každoročně sestavená z hudebních publicistů, dramaturgů a dalších hudebních profesionálů. O postupu do diváckého finále rozhodují sami návštěvníci semifinálového kola. (V hlavním finále opět rozhoduje porota a v diváckém diváci.)

18. ledna proběhne první postupové kolo

Vítězem loňského ročníku se rozhodnutím odborné poroty stala instrumentální Orchestra. Tato sušická kapela se skládá pouze ze dvou členů, ovšem na finálovém večeru předvedla velmi přesvědčivý výkon.

Kdo stane na prvních příčkách Múzy letos, může naznačit již první postupové kolo, které se uskuteční 18. ledna v Divadle Pod Lampou. Tento večer se představí kapely Layla, Ma Mu MA, Krteczek, Livid, Hogh Hopes a Sunrise. Jako každý rok jsou i letos hlavními cenami Múzy pobyty v různých nahrávacích studiích, realizace maxisinglu, slevy na nákup hudebních nástrojů a další ceny.

Historie Múzy

Múza začínala jako amatérská studentská soutěž na začátku devadesátých let. Umožňovala ryze studentským kapelám možnost zahrát si v aule Mikulášského gymnázia v Plzni, hlavně před svými spolužáky a kamarády. Po zrušení vedením školy se soutěž profesionalizovala a své zázemí našla v Divadle Pod Lampou. Jednodenní akce, na níž se každoročně přihlašovalo okolo dvaceti kapel, byla na sklonku milénia rozšířena o semifinálová kola a hlavní finále. Důvodem byl výrazně se zvyšující se zájem nových a mladých kapel.

To přineslo i další změnu do systému soutěže. Vzhledem k velkému počtu přihlášených skupin se produkční tým soutěže rozhodl vložit do systému soutěže dvě předfinálová kola jako síto mezi semifinálovými koly a hlavním finále. V hlavním finále pak odborná porota vyhlašuje první tři místa. Soutěž se rovněž otevřela i pro kapely, které nepůsobí přímo v Plzeňském kraji, ale chtějí proniknout na zdejší klubovou scénu.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz