Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Maoisté chtějí z Nepálu vymýtit homosexualitu

8. 1. 2007 -, E-žurnál

Poté, co byla homosexuální komunita v Nepálu perzekuována režimem krále a novou vládou, dokončují práci maoistické guerilly. Kádry nepálských maoistů nařizují vlastníkům bytů, aby neposkytovali zázemí lesbičkám a homosexuálům. Maoisté, kteří poté, co podepsali mírovou dohodu v premiérem Gitinou Prasadem Koirala, nyní volně operují v hlavním městě a soustředí se na vyčištění společnosti od „znečišťovatelů společnosti“, k nimž přiřazují cokoli od pornografických filmů po homosexuály.

Gayové z Káthmandů, kteří byli spojeni s maoisty a dalšími politickými stranami v opozici proti vládě krále, se obrátili na někdejšího velitele káthamndských maoistů Sagara, aby jej přiměli atak maoistů odvolat.

„Nechceme nikoho vyhazovat z domů,“ uvedl Sagar tisku, „požádali jsme majitele bytů, aby si nájemníky nechali. Nicméně, jsem proti jakékoli nenormální aktivitě, která by mohla mít negativní dopad na společnost.“ Povstalci, kteří vedli kampaň proti mnohoženství, mnohomužství, cizoložství a alkoholismu, uplatňují politiku nulové tolerance rovněž směrem k homosexualitě.

Společnost Modrého diamantu, jediná nepálská nevládní organizace, se sešla s maoistickým vůdcem Dev Gurungem, aby mu práva gayů, lesbiček a transgenderů vyložila.

Šéf maoistů oplátkou sdělil zástupcům organizace, že homosexualita je vedlejším produktem kapitalismu.

„Za sovětské vlády nebyly v Sovětském svazu žádní homosexuálové,“ měl údajně říci, „nyní jdou směrem ke kapitalismu a homosexuálové se mohou objevit i tam. Homosexualita je tedy produktem kapitalismu. Za socialismu tento problém neexistuje.“ I reakci, který se členům Společnosti modrého diamantu dostalo od dalších maoistických vůdců, byla „skličující“.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Blue Diamond Society

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz