Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Netradiční diář pro rok 2007 seznamuje se zaměstnáváním postižených lidí

28. 12. 2006 - PRAHA [Econnect / Máme otevřeno?]

-foto-
-foto-
V pořadí již pátý diář vydalo sdružení Máme otevřeno?: a tentokrát je diář věnován problematice zaměstnávání lidí s mentálním a zdravotním postižením. Zaměstnávání těchto lidí představuje pro vyspělý svět palčivý humanitární problém. Kromě klasického diáře je tedy tento i malou knihou příběhů, rozhovorů a textů, které mapují situaci lidí s postižením na trhu práce nejen v České republice, ale i v zahraničí.

"Tato kniha provází majitele po celý rok, denně s ní pracuje. Vložili jsme mezi praktické stránky naše příběhy, úvahy, informace, ilustrace a fotografie," uvedla Hana Müllerová, koordinátorka projektu. "Každý rok najdeme aktuální téma a hned na začátku roku začneme diář připravovat. Zcela hotov bývá začátkem září. Mohou si ho objednat jak firmy, tak jednotlivci. Neváhejte – je jedinečný!"

Posláním sdružení Máme otevřeno? je podporovat lidi se speciálními potřebami – převážně s mentálním postižením a autismem - v obhajobě jejich práv, uplatnění na trhu práce a volnočasových aktivitách. Sdružení usiluje o rozvoj dobrovolnictví a oslovuje společnost tak, aby co nejvíce z nás „mělo otevřeno“.

Jednou z aktivit sdružení jsou pracovně tréninkové programy v Kavárně Vesmírna na ulici Ve smečkách v centru Prahy. Cílem je zprostředkovat klientům pracujícím v kavárně pracovní a sociální zkušenosti a vytvořit prostor pro setkávání lidí s postižením a bez v centru Prahy. V současné době v kavárně je zaměstnáno dvanáct klientů. Program je zaměřen na trénink pracovních schopností, rozvoj komunikace, sebeobsluhy a sociálních dovedností, a také na individuální přípravu přechodu do méně chráněného prostředí - do podporovaného zaměstnání či běžné práce.

Informačně-osvětový diář pro rok 2007 byl pokřtěn v rámci benefiční kampaně Podzimní kafemletí, zakoupit je ho ale možné i v Kavárně Vesmírna anebo přímo u vydávajícího sdružení. Veškerý výtěžek z prodeje je věnován integračním programům Máme otevřeno?. Editorkou textové části diáře byla Kateřina Ducháčková, nápaditými ilustracemi přispěla Silvie Goldflamová a autorem grafické úpravy je Albert Bartoš.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz