Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Cultura Africa šíří v Česku kulturu černého kontinentu

22. 12. 2006 - PRAHA [Econnect]

Nezisková organizace Cultura Africa se již dva roky zaměřuje na podporu spolupráce mezi občany ČR a Afričany, kteří zde žijí, prostřednictvím kulturních a vzdělávacích aktivit. Do roku 2007 chystá Cultura Africa řadu nových aktivit, ale také rozvíjet již tradiční a osvědčenou činnost. Do té patří organizace přednášek, kulturních večerů, festivalů, ale také tématické konference.

„Cultura Africa vstupuje do třetího roku své existence, přičemž náš cíl zůstává stejný – chtěli bychom naší činností přispět k budování zralé a tolerantní multikulturní společnosti, na kterou v mnoha případech náš stát není docela připraven,“ říká jeden ze zakladatelů a jednatel sdružení Jan B. Mwesigwa.

Za tímto účelem pořádá sdružení, původně založené díky iniciativě několika studentů Západočeské univerzity v Plzni, celou řadu akcí, s kterými během minulých let úspěšně expandovali i do jiných měst - hlavně pak do Prahy, kde úzce spolupracují s Multikulturním centrem.

Pilířem činnosti je realizace multikulturních programů pro školy a další vzdělávací instituce. Tématy jsou například: život v Africe, kultura, umění, rozvojová spolupráce ale i rasismus, xenofobie nebo interkulturní výchova. Africkým studentům a Afričanům žijícím v ČR poskytuje Cultura Africa nezbytné poradenství a také pracuje na realizaci dobrovolnických programů v afrických zemích. Sdružení spolupracuje hlavně se Západočeskou univerzitou v Plzni a je v kontaktu i s dalšími akademickými pracovišti v Evropě a Africe. Samozřejmostí se zdá být podpora prodeje výrobků FairTrade i africké literatury a hudby.

Umělecká skupina TukuTiko, která se v rámci sdružení vyprofilovala, hraje africké pohádky pro děti i dospělé a vytváří hudebně taneční vystoupení.

Prostřednictvím internetových stránek šíří Cultura Africa také vlastní E – Zin. Ten je příležitostí pro všechny, kteří chtějí publikovat tématické články a studie na internetu a podělit se tak se svými znalostmi a poznatky s ostatními čtenáři. Články mohou být jak odborné, tak populární. Rozděleny jsou do několika oddělení dle svého zaměření – antropologie, sociologie, ekonomie a rozhovory. E-Zin Cultura Africa je svou povahou vhodným médiem jak pro studenty, tak badatele či cestovatele, kteří mají chuť publikovat a neměli k tomu buď příležitost, či jen chtějí rozšířit spektrum svých publikačních možností.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz