Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Inventura otevírá novou filmovou dílnu

12. 12. 2006 - PRAHA [Econnect / Inventura]

Otevření nové filmové dílny pro lidi s mentálním hendikepem a jejich asistenty a asistentky připravuje občanské sdružení Inventura. Dílna zahajuje 18. ledna a cílem kurzu je naučit jeho účastníky a účastnice základům filmové práce. Každý si na začátku vymyslí svůj příběh, který pak bude sledovat po celou dobu kurzu – a na svém příběhu se naučí základům filmového vyprávění, základní práci s kamerou, principům filmového zvuku a dalším dovednostem spojeným s vytvářením filmu. Všemi úskalími filmové práce budou provázet zkušené filmové odbornice a odborníci.

Sdružení nabízí účast v kurzu jak uživatelkám a uživatelům služeb občanských sdružení zaměřených na práci s lidmi s mentálním a kombinovaným hendikepem, tak lidem, kteří mají mentální hendikep a dosud s žádným sdružením nespolupracují. "Zveme také lidi, kteří by fungovali jako osobní asistentky a asistenti a zároveň byli sami účastníky kurzu. Všichni se společně budeme učit novým věcem a vzájemně se inspirovat," lákají pořadatelé. Projekt Developmental, v němž nová filmová dílna vzniká, je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

První setkání proběhne ve čtvrtek 18. ledna od 17 hodin v prostorách Dětské televize Osmička (Přemyšlenská 1102/15, Praha 8), se kterou občanské sdružení Inventura spolupracuje. Další setkání pak budou probíhat každý čtvrtek ve stejném čase na stejném místě.

Nově připravovaný kurz není první akcí svého druhu, do které se sdružení Inventura pustilo. Už od června 2006 se skupinka lidí s mentálním hendikepem i bez zjevného hendikepu scházela na kurzu animace, během nějž vznikly dva krátké filmy, které měly svou premiéru na listopadovém Normálním festivalu v kině Aero. Zejména film Josefa Fojta Příběh o chlapci, dívce a její kočce měl u divaček a diváků velký úspěch.

Na rok 2007 proto sdružení plánuje druhý ročník Normálního festivalu, kde by se měla prezentovat i dílka vzniklá v právě otevíraném kurzu. Zájemci o kurz filmové práce se mohou hlásit na telefonním čísle 774 922 137 (Lenka Vochocová) nebo na e-mailové adrese lenka@inventura.org.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz