Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Rozsvícení vánočního stromu odstartuje akce na podporu Domu na půli cesty

22. 11. 2006 - PARDUBICE [Econnect / Klub hurá kamarád]

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na pardubickém Pernštýnském náměstí připravuje tamní občanské sdružení Klub hurá kamarád. To pomáhá dětem a mladým lidem v obtížných životních situacích. Rozsvícení vánočního stromu proběhne v neděli 26. listopadu od 16 hodin a Klub hurá kamarád připravuje společně s Kulturním domem Dubina.

Na návštěvníky čeká bohatý program. Divákům se představí Pardubický dětský sbor Iuventus cantans, folklorní soubor Baldrián a Dětský pěvecký sbor Písnička. Při slavnostním rozsvícení vánočního stromu budou znít fanfáry trubačů. „Děti mohou na Pernštýnské náměstí přinést vlastnoručně vyrobené vánoční ozdobičky. Na několik vylosovaných pak čekají krásné ceny,“ uvedl ředitel pořádajícího Klubu hurá kamarád David Matýsek.

„Zájemci si tu budou moci koupit rovněž výrobky klientů další naší provozovny – Přechodného zaměstnání. Půjde například o adventní věnce či předměty z keramiky nebo proutí. Nebude zde chybět ani kasička na dobrovolné příspěvky. A pokud se bude někdo chtít přijít jen dobře pobavit, samozřejmě může. Určitě tu zažije spoustu zábavy,“ dodal ředitel Klubu hurá kamarád.

Rozsvícení stromu současně oficiálně odstartuje projekt Vánoce s Klubem hurá kamarád – podpořte Dům na půli cesty. „Až do 24. prosince se budou po městě konat nejrůznější pořady na podporu jednoho z našich zařízení – Domu na půli cesty, jenž poskytuje dočasné ubytování a následnou péči mladým lidem v obtížných životních situacích. Ti často zůstávají doslova na ulici bez rodiny, finančních prostředků a zaměstnání. Smyslem pobytu v Domě na půli cesty je jejich postupné začlenění do společnosti,“ uvedl David Matýsek, podle něhož těmto mladým lidem může pomoct každý, komu tento problém není lhostejný.

Na všech akcích dostanou návštěvníci leták, který bude informovat o možnosti zaslat DMS zprávu v hodnotě 30 korun ve prospěch Domu na půli cesty, a to ve tvaru DMS HURA KAMARAD na číslo 87777. To je stejné pro všechny mobilní operátory. Příjemci dárcovské pomoci pak získají z každé takto zaslané SMS nejméně 27 korun.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz