Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Aneta Langerová opět uspořádala benefiční koncert pro nevidomé

20. 11. 2006 - PRAHA [Radio Praha / Nadační fond Českého rozhlasu]

Benefiční koncert na podporu nevidomých již podruhé s ročním odstupem od loňské premiéry uspořádala ve čtvrtek zpěvačka Aneta Langerová. Koncert se uskutečnil v zaplněném pražském klubu Retro Music Hall a v přímém přenosu jej přenášela Česká televize a Český rozhlas.

Návštěvníci a diváci během večera zaslali prostřednictvím dárcovských SMS zpráv z mobilních telefonů ve prospěch konta pořádajícího Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška přes 1,8 milionu korun. "Je to taková možnost předělávat peníze ve světlo," řekl divákům moderátor večera, herec Jaroslav Dušek.

Langerová si na vystoupení pozvala řadu hostů. Zazpívala si sama se svou kapelou či duet s kolegou Michalem Hrůzou. Vystoupil také Hradišťan s Jiřím Pavlicou a Alicí Holubovou. Zazpíval si s nimi rovněž třináctiletý zrakově postižený Radim Vojtek. S Langerovou již dříve natočil singl s Písní pro Světlušku, který si v září během jediného dne koupilo přes 15.000 posluchačů.

Na seznamu vystupujících nechyběli ani další nevidomí; představil se pěvecký sbor pražské Konzervatoře Jaroslava Ježka i sólově jeho členka Sára Kaliášová za doprovodu pianisty Tomáše "Raye" Kramosila. Za rytmického potlesku publika zahrál devítiletý akordeonista Robert Lombino písničku Dědek s cibulí z repertoáru písničkářky Radůzy.

Benefičním koncertem vyvrcholil již 4. ročník tradiční sbírky Světluška pro nevidomé děti a dospělé. "Koncert je poděkováním všem dobrovolníkům a dárcům, díky nimž může Světluška v průběhu roku svítit na cestu těm, kteří to nejvíce potřebují," uvedla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Martina Kaderková.

Loni koncert oslovil 165 000 diváků, kteří se rozhodli poslat Světlušce dárcovskou SMS. Za necelou hodinu a půl se díky jejich podpoře na kontě Světlušky shromáždilo téměř 5 milionů korun, které se spolu se vstupným proměnily v pomyslnou Vodu živou. Nadační fond Českého rozhlasu rozdělil výtěžek z koncertu ve výši 5 200 0000 korun mimo jiné na mluvící počítače, optické lupy, osobní asistenci, vodicí psy a projekty, které pomáhají nevidomým žít kvalitnější život.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz