Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bezdomovcem se může stát každý, upozorňuje kampaň

7. 11. 2006 - PRAHA [Naděje / Econnect]

Ukázat bezdomovství jako stav, který může potkat každého z nás, a upozornit na potřebu hlubšího chápání lidí, kteří již byli tímto nepříznivým stavem zasaženi. Takový je cíl kampaně, kterou zahajuje sdružení Naděje ve spolupráci s vydavatelstvím Beth-Or. Kampaň "...mám NADĚJI?!?", upozorňující na reálnou podobu bezdomovství v naší společnosti, bude probíhat v pěti městech, kde Naděje provozuje vybrané aktivity svého Integračního programu.

"Od 10. listopadu budou ve městech Plzni, Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi, Litoměřicích a jejich okolí roznášeny letáky do schránek. Ve dnech 13. a 14. listopadu budou roznášeny v Praze a jejím okolí. V Praze navíc probíhá od začátku listopadu kampaň formou plakátů vyvěšených v dopravních prostředcích a 13. listopadu budou letáky rozdávány na stanicích metra," vyjmenovává Jan Kadlec ze sdružení Naděje. Ve dnech 15., 22., 24. a 29. listopadu vyjdou inzeráty v celostátním vydání deníku Metro.

"Kampaní chceme podpořit snahu o řešení krizové životní situaci bezdomovců zvláště v zimním období, kdy je nejvíce ohroženo zdraví i život člověka, který žije vedle nás," dodává Jan Kadlec.

Posláním Integračního programu je pomáhat lidem, kteří jsou sociálně vyloučeni nebo jim sociální vyloučení bezprostředně hrozí, při hledání životních cílů, osobního zázemí a společenského uplatnění a chránit je před strádáním a útiskem.

V rámci programu jsou poskytovány základní služby na ochranu zdraví a života, jako je poskytování stravy, hygieny, ošacení, lékařského vyšetření a dočasného ubytování. Vedle základní pomoci je poskytována podpora k návratu do běžné společnosti formou sociálního poradenství, aktivizačních programu a podobně a pomoc při zajištění důstojného života těm, kteří nejsou integrace schopni.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz